Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 339 kJ / 2 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,48 g |
Tuky | 65,72 g |
Vláknina | 37,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 416,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chceme recept zakončit ještě gremolatou, tak si oloupeme česnek, omyjeme petrželku, oklepeme ji dosucha a pak otrháme lístečky. Česnek a petrželku nasekáme najemno.
Citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Vše smícháme a poklademe pak na maso na talíři.
P.S.Měla jsem doma ještě dvě králičí stehna, která jsem zkusila přidat k vepřovému masu a bylo to vše opravdu moc a moc výborné.
Recept a postup jsem dělala podle italské receptury na : osso buco,které se dělá z telecí nožky, zkusila jsem dělat z jiného masa,ale se stejnou technologií.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2021 13:01
5. 4. 2012 18:41
5. 4. 2012 17:03
Taliansky sposob pripravy roznych druhov masa je velmi popularny a chutny.
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:27
3. 4. 2012 20:22
3. 4. 2012 20:18
3. 4. 2012 20:12
3. 4. 2012 20:09
3. 4. 2012 19:59
3. 4. 2012 19:07
3. 4. 2012 19:04
3. 4. 2012 19:02
Osso bucco (uvadza sa aj osso buco)je druh masa ...telacie lytko s morkovou kostou (dutou kostou) a nie nazov specifickeho receptu. Takze osso bucco sa moze pripravit aj na sposob svieckovej na smotane, aj na taliansky sposob, moze sa uvarit z neho aj polievka.
ja neviem ci sa tiez sama nevyjadrujem zmatene a ci svoj prispevok nakoniec nevymazem, lebo to neviem vysvetlit ..ale ...to je ako keby bolo v nazve napisane Jemne dusene veprove........ala italska hovadzia ohanka, alebo ala italske hovadzie stehno.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 1 hodinou
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Klobásy
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 3 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 3 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 4 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 4 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 7 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 7 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 7 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Jak nahradit víno při vaření? Nejlepší je použít vinný ocet nebo ovocný džus, výraznou chuť zajistí i worcesterská omáčka
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso na zelenině maso na zelenině dusene maso na zelenine vepřové maso na zelenině recepty vepřové maso v zelenině králičí maso na zelenině vepřové maso recepty dušené vepřové maso maso v zelenině dušené vepřové maso recept vepřová maso na zelenině recepty z vepřového masa telecí maso na zelenině dušené vepřové maso recepty vepřové maso na zelenině recept dusena kralici stehna recepty na králíčí maso dušené vepřové na zelenině veprove na zelenine recept na kraliči maso
Suroviny: mrkev, celer řapíkatý, rajče, olej olivový, cibule červená, česnek, kotleta vepřová, stehno králičí, sůl, pepř, cukr, koření nové koření, bobkový list, protlak rajčatový, olej olivový, mouka hladká, vývar masový, víno červené suché, těstoviny
Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lDwJ
25 názorů