Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 339 kJ / 2 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,48 g |
Tuky | 65,72 g |
Vláknina | 37,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 416,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chceme recept zakončit ještě gremolatou, tak si oloupeme česnek, omyjeme petrželku, oklepeme ji dosucha a pak otrháme lístečky. Česnek a petrželku nasekáme najemno.
Citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Vše smícháme a poklademe pak na maso na talíři.
P.S.Měla jsem doma ještě dvě králičí stehna, která jsem zkusila přidat k vepřovému masu a bylo to vše opravdu moc a moc výborné.
Recept a postup jsem dělala podle italské receptury na : osso buco,které se dělá z telecí nožky, zkusila jsem dělat z jiného masa,ale se stejnou technologií.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2021 13:01
5. 4. 2012 18:41
5. 4. 2012 17:03
Taliansky sposob pripravy roznych druhov masa je velmi popularny a chutny.
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:30
3. 4. 2012 20:27
3. 4. 2012 20:22
3. 4. 2012 20:18
3. 4. 2012 20:12
3. 4. 2012 20:09
3. 4. 2012 19:59
3. 4. 2012 19:07
3. 4. 2012 19:04
3. 4. 2012 19:02
Osso bucco (uvadza sa aj osso buco)je druh masa ...telacie lytko s morkovou kostou (dutou kostou) a nie nazov specifickeho receptu. Takze osso bucco sa moze pripravit aj na sposob svieckovej na smotane, aj na taliansky sposob, moze sa uvarit z neho aj polievka.
ja neviem ci sa tiez sama nevyjadrujem zmatene a ci svoj prispevok nakoniec nevymazem, lebo to neviem vysvetlit ..ale ...to je ako keby bolo v nazve napisane Jemne dusene veprove........ala italska hovadzia ohanka, alebo ala italske hovadzie stehno.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 4 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 5 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 5 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 6 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 6 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak nahradit víno při vaření? Nejlepší je použít vinný ocet nebo ovocný džus, výraznou chuť zajistí i worcesterská omáčka
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso na zelenině maso na zelenině dusene maso na zelenine vepřové maso na zelenině recepty vepřové maso v zelenině králičí maso na zelenině vepřové maso recepty dušené vepřové maso maso v zelenině dušené vepřové maso recept vepřová maso na zelenině recepty z vepřového masa telecí maso na zelenině dušené vepřové maso recepty vepřové maso na zelenině recept dusena kralici stehna recepty na králíčí maso dušené vepřové na zelenině veprove na zelenine recept na kraliči maso
Suroviny: mrkev, celer řapíkatý, rajče, olej olivový, cibule červená, česnek, kotleta vepřová, stehno králičí, sůl, pepř, cukr, koření nové koření, bobkový list, protlak rajčatový, olej olivový, mouka hladká, vývar masový, víno červené suché, těstoviny
Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lDwJ
25 názorů