Kynutý knedlík
Nad párou vařený kynutý nadýchaný knedlík jako od maminky nebo babičky je jako peří a dobře saje omáčku. Recept je určen zkušenějším kuchařkám, které kynuté těsto ovládají.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 16 049 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,98 g |
Tuky | 39,98 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 737,38 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2015 15:47
Mishmish77: Nechápem a neviem, čo vám k tomu napísať. Toto je tradičný knedlík u nás a varíme ho nielen v našej rodine, ale aj ostatní pokolenia. A vôbec nerozumiem, ako môže po 20 min v horúcej pare kysnúť. Máš tú vodu vo vriacom stave? Musí pomaly vrieť, aby bol dostatok horúcej pary. Keby si bola bližšie, tak ťa pozvem a urobím názornú ukážku. Ťažko takto na diaľku.
2. 5. 2015 14:14
ne ne, je syrovy, dokonce mi zacal po vyndani kynout asi se budu muset vratit k tradicnimu vareni, vse jsem delala, jak pisete v receptu, napnuta uterka na hrnci, priklopim misou, ktera tesni a dam plamen na minimum.
2. 5. 2015 13:14
Dobrý den, musím dát za pravdu Mishmish77. Právě mám knedlík nad párou, uplynulo dvacet minut, ale knedlík je svrchu ještě zcela syrový. Je to možné přílišným zeslabením "plamene"? Zespodu vypadá knedlík ok.
13. 4. 2015 18:59
Mishmish77: Nechápem, keby ste povedali, že bol surový vnútri, tak to by som pochopila, ale zvonku? Nechápem...potrebovala by som vidieť, ako ho robíte. Teraz ma napadlo, nie je len zvonku príliš vlhký? To by znamenalo, že je tam veľa pary a treba znížiť plameň na minimum.
13. 4. 2015 18:32
Dnes jsem Vas knedlik zkousela a musim priznat ze jsem asi nenormalni, tohle byl uz muj druhy pokus s knedliky v pare a ikdyz vsechno delam podle Vaseho receptu, tak mam vzdycky knedliky z vrchu syrove. Nemate nejakou radu nebo tip?
12. 2. 2015 12:54
procházela jsem recepty na knedlíky a tento recept mam moc rada. Jsou podle něj skvělé knedlíky :) Ale většinou zadělávám vodou.
24. 2. 2014 13:11
vyzkoušeno-supr
6. 7. 2013 21:46
spagetka: Laďka, Albert u nás nie je A aj v rovnakých obchodných reťazcoch tovar v Čechách a u nás je rôzny. Zemiakové knedlíky dostaneš v Bratislave a na západnom Slovensku, je to bližšie k Čechám, jedká sú príbuznejšie. Ale na východe zamiakové knedlíky nikto nerobí. Myslím teraz ako prílohu k jedlám. Pretože plnené sladké lnedlíky zo zemiakového cesta to sa robí. U nás ich voláme gomboce.
6. 7. 2013 13:39
tejaja: Teri, u vás se neprodávají v obchodech brammborové knedlíky ? Ale dyk u vás Albert je taky a pokud vím, tak ty v Albertu jsou.
6. 7. 2013 13:13
Janiinka: ďakujem, som rada, že chutí...u nás sa iný knedlík ani nerobí, len takýto. Zemiakové vôbec nie, ani v obchode ich nedostanete. A žemľové v obchode sú, ale doma ich robí málokto.
6. 7. 2013 11:22
Nejlepsi knedlik, delam ho pokazde a jiny uz delat nebudu dekuji za skvely a jednoduchy recept
8. 4. 2013 12:18
dnes jsem zkusila uvařit v pařáku mikr. trouby,menší polovina těsta,doba vlnění 6 minut,výsledek- skvělý knedlík
28. 5. 2012 06:09
Iness: Ďakujem za fotečku, podaril sa ti
27. 5. 2012 14:14
Dnes jsem dělala. Normálně dělávám klasicky vařený ve vodě, ale musím uznat, že vařený v páře je lepší, hlavně se s ním líp manipuluje. Přidávám i foto.
14. 3. 2011 18:29
Pajaja, to nie je môj nápad V pare sa u nás varia knedle odjakživa, nikdy nie vo vode, a dedí sa to z mamky na dcéru... Ďakujem za pochvalu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 5 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 6 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 8 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Jak poznat hotový knedlík? Máme pro vás několik vychytávek
Jemné houskové knedlíky vařené v sáčku: Skvěle chutnají, nerozvaří se a přípravu zvládne i kuchařský amatér
Další recepty
Tématické fráze: kynutý knedlík kynuty knedlik recept kynuté knedlíky knedlik kynuty kynuté knedlíky recept domácí kynuty knedlík recept na kynutý knedlík kynuta knedla knedlik recept recept kynuty knedlik recept na kynuté knedlíky knedlik recept na výborný domácí kynutý knedlík kynuty knedliky kysnuty knedlik knedlíky kynute recepty kynuty knedlik kynuté knedle kysnutá knedla kynuti knedlik
Suroviny: mouka polohrubá, droždí, mléko, vejce, sůl, cukr, olej
Kynutý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR5z
49 názorů