Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezová šťáva

Mezi oblíbené letní hitovky patří bezový sirup, který snadno zvládnete připravit doma i vy. Využít ho můžete do limonád, čaje nebo jen tak samotný například při nachlazení. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíte, protože vždy se spotřebuje do poslední kapky.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení

60 min (60 min příprava, bez doby odležení)

2. 6. 2012 11:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Konzervační přípravek (např. od Dr. Oetkera - obsahuje kyselinu sorbovou a laktózu - proti plísni a kvašení)

Při nachlazení vypijte kalíšek sirupu nebo přilejte do čaje.

http://abecedazahrady.dama.cz/Bez-cerny-a-jeho-vyu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miloš

13. 6. 2013 11:04

Katerina Valigurova: Díky ;-)

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

13. 6. 2013 10:54

právě kvete :-) a mim.ze 4 dávek je 12,5 litrů

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

13. 6. 2013 10:53

Miloš :5g balení od Dr.Oetkera,dle návodu uvadí-na 5l šťávy

Miloš

12. 6. 2013 12:38

Kolik dkg pomůcky ke konzervování ?
Díky :-)

kofi

8. 6. 2013 17:30

nechcete mi udelat nekdo aspon 100l ? :D :D :D

Alexiss Alexiss

26. 5. 2013 22:23

Simona: asi 3,5litru podle mých zkušeností ;-)

Simona

26. 5. 2013 12:27

prosím Vás, kolik litrů šťávy, tedy máte z množství 25 květů?Děkuji :-):-K

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

7. 6. 2012 23:26

díky za komenta a fota...jasneže každý dělá "po svojem" ;-)...a díky za vaše typy :yes: ale já si nemůžžu dovolit uchovávat asi 60 0,5 l flašek....u nás to jde do sklepa,nikdy se nezkazí,a málokdy vydrží do jara! :-)

Janka231

7. 6. 2012 20:51

Dávám do 4 litrových sklenic pod celofán. Nebo do plastových lahví vydrží celý rok.
Janka231

petram petram

7. 6. 2012 20:49

1974andrea: Také ho mám v lednici (tedy, už vlastně skoro nemám) :-)

jarka skrobakova

7. 6. 2012 20:48

:yes::yes::-)):-K znám tento sirup moje vnučka ho miluje:-K

1974andrea 1974andrea

7. 6. 2012 20:47

petram:Sirup je lepší uchovávat v lednici, brzy se kazí;-). Taky nepřidávám žádné konzervační látky a na 2l vody jen 1,5kg cukru.

petram petram

7. 6. 2012 20:45

Ač jsem zvyklá pít obyčejnou vodu, bezový sirup mi naprosto učaroval. Oproti receptu jsem snížila množství kyseliny citronové na 30 g, bohatě to stačilo, a navíc jsem nepřidávala pomůcku ke konzervování.

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

2. 6. 2012 16:36

mimochodem,pokud děláte z více dávek,tak je lepší dát té kyseliny trošku míň ( i na tu jednu várku,v poho stačí 4dkg.);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 6. 2012 14:47

tejaja: ahááá!! Díky, Terezko, nějak mi to vypadlo;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bezová šťáva z květů recept na bezovou šťávu bezinková šťáva bezova stava za studena šťáva z bezových květů jak se dělá bezová šťáva bezová šťáva bez vaření bezová š´táva jak udelat bezovou stavu domácí bezová štáva bez vaření bezová šťáva z květů recepty bezinková štáva recept štˇáva z černého bezu bezováštáva šťává z bezu návod na bezovou šťávu pomůcka ke konzervování bezová sirup bezová štáva z bezového květu

Suroviny: květy černého bezu, voda, citron bio, kyselina citronová, konzervační přípravek, cukr

TopRecepty.cz

Bezová šťáva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBEw