Špagety napoleonského povaleče
Suroviny
Porce: 5
Nutriční hodnoty
Energie | 6 335 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,80 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 27,49 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 597 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 224,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2021 17:10
volhpe1: Nuda? Ani náhodou! Právě čtu zajímavou knížku o Napoleonovi, takže mě tenhle nadpis, který na mě najednou vykoukl z topreceptů, přímo uhodil do očí. Napoleonský povaleč je opravdu kuriózní výraz, zvláště když se spojí se špagetami. Ale asi ani Vy nevíte, proč se to jídlo tak jmenuje. Škoda, mě původ názvů jídel, který má něco společného s historií, opravdu zajímá ......
5. 10. 2021 17:03
Dajda: a proč to řešíš? Asi nuda doma co? ????
5. 10. 2021 16:51
volhpe1: Kdy probíhaly napoleonské války, samozřejmě vím, dokonce si myslím, že začaly mnohem dříve než v roce 1803, byť tak uvádí wikipedie. Těstoviny v té době v Itálii nepochybě znali, ale špagety jsou myslím modernější záležitostí. To, co nevím, je, kdo by měl být ten napoleonský povaleč nebo proč se to jídlo takhle jmenuje.
5. 10. 2021 14:02
Dajda: do Itálie přivezli těstoviny Arabové v době svých výbojů v 8. a 9. století, a to z Afriky a Blízkého východu, kde se obdoba těstovin používala od počátku našeho letopočtu. V podobě, jaké je známe dnes, se těstoviny rozšířily po Itálii ve 13. Jinak Napoleonské války 18. 5. 1803 – 20. 11. 1815
5. 10. 2021 13:25
To je mi ale název! Napoleonský povaleč - docela by mě zajímalo, koho tím autor myslel! A byly už vůbec za napoleonských časů špagety?
6. 6. 2013 14:25
Bibinka: je mi jedno kdo nahraje fotky klidně nahrávejte svoje aby jsme viděli jak vypadá kuchařské umění ostatních , nevim kde jsi to přečetla
4. 2. 2013 18:46
mňam
4. 2. 2013 18:36
volhpe1:Péťo, i když jsem si přečetla tvé komentáře, že nechceš, aby ti někdo cizí dával fotku a že si jí dáš sám, tak jsem si to dovolila, ovšem budeš-li na tom trvat, nebo se ti fotka nebude líbit, stačí písnout a já jí v polovině února vymažu-dala jsem jí kvůli soutěži proti tvé vůli. Díky
29. 10. 2012 20:14
Po všech nestrádách s foto, i když není tyto špagety jsou výbornou určitě vyzkoušejte foto dodám časem svoje až je budu vařit a to nebude trvat dlouho
28. 10. 2012 17:07
Praha!!!:když ono není ani třeba hledat, profesionální fotky jsou jaksi poznat z fleku, tím spíš pro uživatele, kteří už to tady mají v malíčku
28. 10. 2012 17:00
1974andrea: Spagetka: Aha, díky za odpověď. No musí to být časové a psychicky náročné, takhle to tu hlídat...pokud to tedy není zrovna něčí hobby. Klobouk dolů
28. 10. 2012 16:55
Praha!!!:Ne šichty si nebereme, ale najdi si pojem Autorský zákon, ano? Týká se především kopírování cizích fotografií bez souhlasu dotyčného vlastníka.
28. 10. 2012 16:53
Praha!!!:Jsou tady lidé k tomu pověřeni
28. 10. 2012 16:51
Nechápu, kde pořád někteří uživatelé berou čas a chuť na takové to pravidelné, stálé ostříží hlídání... Vy si tady nějak berete hlídací šichty a střídáte se?
28. 10. 2012 16:42
volhpe1:To je mi jasné, ale tady se dávají pouze vlastní fotografie, máš to uvedeno i v pravidlech tohoto webu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 23 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 18 minutami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 1 hodinou
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 2 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 3 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 4 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 6 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak udělat špenát na pánvi? Dáte přednost čerstvým listům nebo mraženému protlaku?
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Další recepty
Tématické fráze: napoleonská omáčka špagety recept napoleonske testoviny napoleonska omáčka recept recept na špagety neapoleonska omacka omáčka na špagety-recept napoleonská napoalenske špagety recept neapolsky povalec napoeonske spagety zapecene napolenské těstoviny napoleonskespagety chrizantena profesionální recept brokolicová polévka
Suroviny: těstoviny špagety, maso vepřové, mrkev, cibule, česnek, majoránka, koření oregáno, kečup sladký, sůl, pepř, omáčka worcesterová, omáčka sojová, olej
Špagety napoleonského povaleče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWvm
18 názorů