Směs na topinky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 961 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 0,59 g |
Vláknina | 19,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 45,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vhodné na Silvestra nebo různé akce.
Dodatek : zůstalo nám trochu pomazánky, tak jsem jí na zkoušku dala do krabičky a do lednice a jde to taky. Potom pozvolna povolit v mikrovlnce a natřít.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2012 22:51
17. 11. 2012 22:49
17. 11. 2012 22:37
17. 11. 2012 22:27
17. 11. 2012 22:19
17. 11. 2012 22:11
17. 11. 2012 22:02
Tak Ti zkusím něco napsat o Harisse.
Harissa (někdy psáno jako harísa) je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemích Maghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Koření se používá k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu a pod.
Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.
Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.
Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Česku.
17. 11. 2012 21:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 20 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 22 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 8 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 8 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 9 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 9 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 11 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 12 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: směs na topinky harissa originál recept směs na topinky-recept směs na topinku směs na topinky recept směs na směs na topinky pasta na topinky topinková směs topinková směs na topinky recept na smes na topinky směsi na topinky ostrá směs na topinky recept směs na topinky pasta na topinku recepty směs na topinky smesnatopinky topinky recept palivá směs na topinky na topinky recept na harissu
Suroviny: česnek, sýr niva, paštika, harissa, kečup sladký, sýr tvrdý
Směs na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWmD
23 názorů