Houbová zelňačka s čočkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 91,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 152,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame s kyslou smotanou a čerstvým chlebom.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2014 18:27
hosta: a so sušenými hubami je to báseň!
18. 1. 2014 13:15
tak ta musí být taky moc dobrá - našla jsem ji, až když jsem přidávala tu svou - v létě s houbama zkusím taky
18. 1. 2014 13:12
Dája: u nás veľmi chutí. A na druhý deň, ako uvádzaš, ešte chutnejšia. Vďaka za komentár.
18. 1. 2014 12:46
I tato polívka je zajímaváUrčitě bude moc dobá i na další den,když se všechny chutě rozleží
4. 12. 2012 10:03
Eliza: ak poznáš vaše chute, tak to nevar, nemá to zmysel - týrať týmto svoju rodinu. Uvar, čo vám chutí.
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
3. 12. 2012 22:58
magdalenka:Tak jsem ty odkazy zkoukla všechny a některé se mi líbí. Asi je to nějaká slovenská specialita. Sama píšeš, že se Ti kombinace zprvu nezdála...
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
3. 12. 2012 20:56
Ďakujem za body a zdravím priaznivcov šošovice, húb a kyslej kapusty!
3. 12. 2012 20:49
Eliza: Doporučujem ti vyskúšať a možno zmeníš názor na moje patlaniny. Vedela som veľmi dobre, čo chcem a čo idem variť.
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...)
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...)
3. 12. 2012 17:17
Eliza: ale Eli, vždyť se nikdo nezlobí
3. 12. 2012 17:05
Já taky ne. Tohle zkusím a uvidím...
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.
3. 12. 2012 16:53
porada: já taky ne
3. 12. 2012 16:51
Moje nej uprava cocky je cockova polevka s kysanym zelim.Takze kdyz tam pridam jeste houby(coz mi nikdy nenapadlo), bude to primo zazitek pro labuzniky!Dekuji tudis timto Magdalence.
3. 12. 2012 15:56
Už se sem nemohu vracet, protože dostávám chutě, ale ještě jsem tu neviděl od Magdalenky špatný nebo spatlaný recept.
3. 12. 2012 14:28
Elizo neboj vyborne se to doplnuje :) jen teda musite mit radi lusteniny
3. 12. 2012 11:19
Mě to tedy "spatlané" nepřijde, protože kyselé zelí a houby jdou báječně dohromady a čočka není moc chuťově výrazná, ta to jen zahustí a dodá energii. Mě se ta polévka líbí, podobnou děláme doma dost často a nikdy si nikdo nestěžoval Magdalenko, posílám hezký, kulatý 15. bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 3 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 4 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 4 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 4 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 5 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit houbové rizoto, jídlo pro všechny milovníky hub? Použít lze čerstvé lesní houby, žampiony nebo sušené houby
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Další recepty
Tématické fráze: zelnacka s cockou zelňačka z kyselého zelí s houbami zelňačka s červenou čočkou čočka s houbami krkonošská zelňačka z cockou houbová zelňačka zelnacka s houbami zelňačka energie zelňačka s cockou recept zelňačka z červené čočky zelnačka s čočkou a houbami recept zelnačka s čočkou zelňačka s s čočkou recept houby čočka zelňačka madarska houbova polevka kysele zeli recepty po maďarsku zelňačka z hlávkového zelí s fazulou zelnacka s houbami vánoční zelňačka s čočkou
Suroviny: zelí kysané, čočka zelená, houby lesní, voda, sůl, pepř, kmín celý, koření nové koření, bobkový list, maggi, cibule, olej, mouka hladká, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, smetana zakysaná
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
34 názorů