Dušená kapusta
Kapusta obsahuje celou řadu vitamínů a navíc pořádně zasytí. V podzimním a zimním období jistě přijde vhod a je připravená během chvilky. Dochutíme jen solí a pepřem, kdo má rád maso, může přidat. Velmi chutný a rychlý oběd.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 215 kJ / 51 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,47 g |
Tuky | 0,25 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro „masožravé“ můžeme „ovonět“ libovolným množstvím ne/libové slaniny, nepodáváme-li jako přílohu přímo k uzenému masu s houskovým knedlíkem
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2023 13:29
DlabemeZdrave: Omlouvám se,že nesouhlasím,ale mám raděj jídla po česku,kapustu z jogurtem?Brrr...Pěkně zahuštěnou nastrouhaným bramborem,klidně bez masa i slaniny,ale jogurt?
11. 3. 2022 14:51
Na cibulku jsem přidala jen slaninu a nakonec trochu česneku. Jednoduchá o dobrá. Přidávám foto.
30. 7. 2017 16:53
absolutně přesný a správný recept
7. 2. 2013 23:22
DlabemeZdrave:
zase souhlas - ať stránky slouží, čemu mají! Kdo se nechce "hádat přes sítě", ví, VO CO GO, klidně mu na vyžádání pošlu mailem pár mých osvědčených... Dyk dle za/star/al/ého rčení - je mi 60, v Rusku jsem byla...:) A k tomu ještě pracovala jako "poradenská"; tak na rady "mám patent":)
zase souhlas - ať stránky slouží, čemu mají! Kdo se nechce "hádat přes sítě", ví, VO CO GO, klidně mu na vyžádání pošlu mailem pár mých osvědčených... Dyk dle za/star/al/ého rčení - je mi 60, v Rusku jsem byla...:) A k tomu ještě pracovala jako "poradenská"; tak na rady "mám patent":)
7. 2. 2013 22:27
Marcela Vesela: ja tu jsem take kratce a ze zacatku jsem si dost ,,uzila" prave kvuli soutezi, ale ignoruji to, zapomnela jsem to a soustredim se jen na to, o cem tyto stranky maji byt - jidlo a vareni. Autorka fotografie je asi nema zkusenosti s kapustou nebo nevi jak na to, to se stava, proto jsem ji jen chtela poradit. Mne je 24 takze se take teprve vse ucim a sbiram zkusenosti
7. 2. 2013 21:45
DlabemeZdrave:
SOUHLAS; taky kapustu mívám krásně zbarvenou, a si myslela totéž, co Vy:) Jen raděj, jako nová, už na nic nereaguju, když zde, koukám, dost lidí "sočí" proti druhým, čekaj na jakoukoliv chybu/"příležitost"... Hezky mi TO dnes vysvětlila Bibinka u mé novinky:)PA/C MA/C(ompany)
SOUHLAS; taky kapustu mívám krásně zbarvenou, a si myslela totéž, co Vy:) Jen raděj, jako nová, už na nic nereaguju, když zde, koukám, dost lidí "sočí" proti druhým, čekaj na jakoukoliv chybu/"příležitost"... Hezky mi TO dnes vysvětlila Bibinka u mé novinky:)PA/C MA/C(ompany)
7. 2. 2013 21:38
jabl.ko: Mohu se zeptat, jak dlouho jste tu chudinku kapustu dusila doměkka? Jen že je taková tmavá a ležérní, já tomu říkám mrtvá. Nedivím se, že v této zemi lidi kapustu moc nemusí, když jí 99% lidí takhle zničí. Hlavně to nějaká rejpavá duše nezapomeňte vzít jako útok a spustit smršť nadávek, urážek a dohadů
Jani, zkuste kapustu podusit max 10min (žádný tlakový hrnec) a uvidíte, jak si pochutnáte nejen vy, ale i vaše oči
Dovolím si ukázat, jak vypadá kapusta po šetrném zacházení
http://www.toprecepty.cz/recept/32028-bramborove-k...
http://www.toprecepty.cz/recept/32101-conchiglie-s...
Jani, zkuste kapustu podusit max 10min (žádný tlakový hrnec) a uvidíte, jak si pochutnáte nejen vy, ale i vaše oči
Dovolím si ukázat, jak vypadá kapusta po šetrném zacházení
http://www.toprecepty.cz/recept/32028-bramborove-k...
http://www.toprecepty.cz/recept/32101-conchiglie-s...
6. 2. 2013 17:55
Dovolila jsem si přidat foto
Kapustu jsem dělala na cibuli a na špeku, k tomu je opečená klobása
Kapustu jsem dělala na cibuli a na špeku, k tomu je opečená klobása
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 13 minutami
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 2 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 13 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Další recepty
Tématické fráze: dušená kapusta kapusta recept kapusta dušená dušená kapusta jako příloha dušená kapusta recept kapusta recepty kapusta dušená kapusta-recept kapusta jako příloha dusena kapusta recepty recept kapusta recept na kapustu dušená kapusta na slanině recept dušená kapusta jak se vaří kapusta dušená kapusta se slaninou jak dlouho vařit kapustu recepty dušená kapusta dušená kapusta s uzeninou recept na dusenou kapustu
Suroviny: cibule, kapusta, sůl, pepř mletý, mouka hladká, slanina, párky, maso uzené
Dušená kapusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50A8
8 názorů