Novohradský vepřový plátek
Máme pro vás jeden z dalších receptů na oblíbenou klasiku. Novohradský vepřový plátek můžete připravit z kýty či z kotlety, nebo také z bůčku. Tradičně se podává s rýží, ale jako přílohu můžete vyzkoušet i těstoviny nebo brambory.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 633 kJ / 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,11 g |
Tuky | 5,97 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dá se použít i libovější bůček nebo plecko. To by se připravovalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě, a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Tento recept bývá častou klasikou v jídelnách a meníčkových restauracích. Na jednu porci se počítá 100 až 120 g masa. Já připravuji na hlubší pánvi, je to rychle hotové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 34 minutami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 14 minutami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 1 hodinou
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 2 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 3 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 3 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 4 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži
Další recepty
Tématické fráze: vepřový plátek vepřové plátky recepty novohradské maso veprove platky novohradský řízek vepřový plátek recept novohradske platky recept veprove platky novohradská pečeně novohradské vepřové maso vepřove platky recept novohradska veprova kyta novohradská vepřová plec recept na vepřové plátky novohradská kýta vepřový plátek recepty veprove platky na prirodno recepty vepřové plátky vepřová kýta na prirodno vepřový plátek na přírodno
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, paprika sušená sladká, cibule, žampióny, lečo sterilované, mouka hladká, smetana na vaření, vývar masový
Novohradský vepřový plátek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31mR
31 názorů