Mišošky (bulky s bigou)
Suroviny
Porce: 8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 7 611 kJ / 1 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,85 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 15,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
- pára při pečení udržuje rozpínající se povrch pečiva vlhkým a bulky se více rozpínají a nepraskají
- biga vytáhne z mouky všechny její chutě a tyto bulky rozhodně nechutnají jako jiné, zcela bílé pečivo
- biga udrží mišošky vláčnými i druhý den (jsou vlastně stejné, jako v den pečení, pouze zmizí křupavost kůrky)
- dvojím překládáním se v těstě zlepší lepková struktura a střída je pak pevnější, žvýkavější
- tato mírná žvýkavost střídy je zároveň způsobena i obsahem chlebové mouky v těstě
- vyšší hydratace těsta (větší obsah vody v těstě) způsobí nádherné dutiny ve střídě (těsto by mohlo být "sestřenicí" těsta na ciabattu nebo pugliese)
- pekla jsem je ve dvojí velikosti a tak vím, že lepší jsou mišošky větší
- upekla jsem je jednou i méně (ne do červena) a druhý den to nebylo úplně ono - takže vypéct kůrku!
A pokud někoho zajímá název bulek...........byly pečeny na přání mého manžela Miloše, kterého kdysi naše malá, sotva mluvící neteř překřtila na Mišoše.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2020 09:34
10. 1. 2020 19:30
1. 3. 2017 18:20
27. 1. 2014 12:16
26. 1. 2014 19:09
17. 9. 2013 21:53
16. 9. 2013 07:39
5. 9. 2013 09:23
5. 9. 2013 09:06
25. 7. 2013 08:52
Jsem šťastná, že ti tohle časově náročnější pečivo tak chutilo a budu moc ráda za fotky, až přídáš děkuju!
24. 7. 2013 20:04
Dnes som v tejto veľkej horúčave piekla tvoje mišošky a poviem teda, to je PARÁDA!!! Pečivko je fantastické.
Trošička som si dovolila urobiť malú zmenu - dala som len 1/2 z tých 150 g hladkej a 1/2 pšenično-ražnú (žitnú) zmes.
Podarilo sa mi upiecť zopár takýchto pekárskych dobrôt, ale toto pečivko nemá konkurenciu.
Ak dovolíš, dám sem pár fotiek, len ich idem ešte hodiť do PC a zmenšiť... veď vieš... a potom ich sem pridám.
Cathleenka, zlato moje srdečná vďaka
Odporúčam všetkým tento fantastický receptíknasavareska.blogspot.sk
23. 5. 2013 16:14
23. 5. 2013 09:24
23. 5. 2013 09:24
23. 5. 2013 00:44
Neviete, prečo mi mohol zdochnúť žitný kvások v chladničke? Nakrmený som ho tam dala, 2 dni som si ho nevšimla, asi sa naštval. Bola na tom akoby pleseň
Majte sa pekne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 58 minutami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 11 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 14 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 26 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 9 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 10 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 10 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 10 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kváskové bulky chleba s bigou bigou bulka v puse chléb s bigou bulkapodvickem rustikální bagetka s pohankou recepty bulka pod víčkem jak se dělá kváskové pečivo chlebík s bigou pečivo s bigou biga skládání kvaskove housky kváskové houstičky housky z kváskového těsta recept na kváskové bulky těsto bigu recept na peceni bulky těsto na bulky pečení chleba s bigou
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí, voda, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí
Mišošky (bulky s bigou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXmv
32 názorů