Sulc (huspenina)
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 784 kJ / 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,10 g |
Tuky | 1,82 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 577 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje teta ještě na dno pekáčku rozloží plátky natvrdo vařených vajec a na kostičky nakrájené kyselé okurky. Četla jsem, že v Německu se sulc podává na Silvestra s teplými šťouchanými bramborami.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2012 16:18
17. 3. 2010 17:55
5. 3. 2010 01:58
Sulc, který není k okamžité spotřebě, naliju (bez zeleniny, aby se nekazil) do zavařovacích skleniček,zavíčkuji a dám do chladu.
Jednou se mi nechtělo kůže mlít, tak jsem je dala umlít do robotu-stala se z toho zcela bílá, mléčná emulze, ale na chuti to neubralo. Jen to nevypadalo tak, jak jsme zvyklí.
5. 3. 2010 01:07
11. 2. 2010 18:30
12. 11. 2009 12:31
31. 3. 2009 12:12
31. 3. 2009 11:22
2. 1. 2009 21:19
2. 1. 2009 16:48
2. 1. 2009 14:38
2. 1. 2009 11:01
2. 1. 2009 10:49
2. 1. 2009 10:34
2. 1. 2009 10:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 7 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 11 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 3 minutami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 23 minutami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 2 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 3 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 5 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 6 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Ovar jako ze zabijačky: Snadno jej uvaříte i doma v paneláku. Výbornou chuť zajistí správné koření, skvělou přílohou je vejmrda
Dokonalá huspenina jako ze zabijačky nahradí tlačenku. Potřebné suroviny koupíte za pár korun a snadno si ji uděláte i doma
Další recepty
Tématické fráze: huspenina huspenina recept domácí výroba sulcu sulc domácí recept na huspeninu výroba huspeniny jak se dela huspenina jak se dělá sulc huspenina recepty huspenina,sulc recept huspenina recepty huspenina masový sulc recept na domácí sulc příprava sulcu vepřový sulc domácí sulc výroba domácí huspeniny vaření sulcu jak se vari sulc
Suroviny: nožička vepřová, koleno vepřové, jazyk vepřový, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, sůl, ocet, pepř mletý, mrkev, petržel, celer
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
31 názorů