Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Sulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 13 862 kJ / 3 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,80 g |
Tuky | 208,00 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělávala jsem ho do obchodu na prodej, do těchto mističek, ale opravdu jen z nožiček a kůží, pro domácí potřebu jsem občas přidala i maso. Pro vylepšení jsem do toho občas namlela maso, které jsem obrala z vepřových žebírek, nebo přidala vařit jedno kolínko.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2020 21:37
Přesně takový dělával můj děda, akorát místo kůží dal vařit nožičky i s vepřovým kolenem
24. 11. 2019 13:23
Dělali jsme z huspeninového balíku z Kaufu, chuťově vynikající, určitě budeme dělat znovu.
29. 11. 2016 12:28
xenifer836 máš 100% pravdu-pro mně nepoživatelné!!!
19. 2. 2012 13:43
danielaje to velká mnamka
25. 1. 2012 11:37
na veprovych nozickach neni zadne maso proto vzlast varim koleno a bucek.pak vse oberu,pokrajim dam do hrnce a chvili povarim s korenim
18. 12. 2011 19:23
Neznam lepši pošušnaničko...
6. 2. 2011 18:47
No tak to je bomba - beránka musím velikonoce udělat!!
3. 4. 2010 19:16
Nádhera
3. 4. 2010 13:27
Kaspap - krásný sulcový beránek
17. 3. 2010 17:57
Hani a tobě taky bodík za krásné misečky se sulcem!!
6. 3. 2010 00:29
xenifer836, tak bašti raději Hambáče z Mekáče když ti nejede "Sulc". A když ani to ne...... tak klidně i suché z nosu !!!
Nechápu, taková šmakuláda ten Sulc je, pěkně pivečko, cibulku na jemno a chléb k tomu. Prostě fantazie....
Nechápu, taková šmakuláda ten Sulc je, pěkně pivečko, cibulku na jemno a chléb k tomu. Prostě fantazie....
9. 5. 2009 09:20
Je super ten bych mohl furt maš bodik
25. 4. 2009 07:48
na tohle si vzpomínám, tehdá dvouletá dcerka na mě v obchodě řvala! mami nohy!! kup nohy můžem se po tom utlouct! takové light papáníčko!! ale luxusní
25. 4. 2009 07:22
Děláme tenhle " HNUS " jak píše "xenifer836" MOC často, jak jen to jde !!! a u nás ho mají VŠICHNI MOC rádi a ve svém okolí a mezi známími neznám nikoho, kdo by se k této dobrotě takto vyjadřoval. Asi to takový HNUS není, když jeho cena v obchodě není nikterak malá. Dost mne tento výraz k jídlu, které se tradičně dělá při všech zabíjačkách, nadzvihl ze židle. Nechtěk jsem se zprvu vyjadřovat, ale nyní dávám +bodík z důvodu protestu k hodnocení "xenifer836" a potpory autorů.
24. 4. 2009 15:07
Hanulko21, bezvadné Posílám bodík, vím co to dá práce jej připravit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 11 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 14 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 15 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 3 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 6 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 7 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 8 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 8 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Sushi - tradiční japonský pokrm: Jaké jsou jeho druhy a co vše potřebujete k jejich přípravě
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Další recepty
Tématické fráze: zulc sulc recept domácí zulc recept na zulc recept na sulc domácí sulc recept domácí sulc recept sulc domácí zulc vepřový jak se dela sulc jak uvařit sulc řeznická kuchařka vepřový zulc normy studené kuchyně recepty sulc recept na domácí sulc jak udelat domaci sulc recepty na sulc staré recepty sulc z veprovych nozicek
Suroviny: nožička vepřová, kůže vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, pepř mletý, cibule, ocet, sůl
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
21 názorů