Filipínské kuře adobo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 775 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 10,54 g |
Vláknina | 7,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,46 g |
Sůl | 22,40 g |
Sacharidy | 187,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuře adobo je považováno za neoficiální národní jídlo Filipín. Adobo znamená marináda nebo kořeněná omáčka. Základem je použití octa, který hotový pokrm konzervuje, takže údajně i v horkém filipínském počasí vydrží až 3 dny bez lednice (kterou chudší rodiny nedisponují). Pokrm vařila má filipínská kamarádka a moc nám všem chutnal, tak se dělím o recept i s vámi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_adobo
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2019 14:28
Správně by se tam měl dávat kokosový nebo třtinový ocet ????
8. 7. 2013 15:12
1974andrea: Neboj, není. Také jsem se toho hodně bála, ale výsledná chuť je vážně skvělá :)
8. 7. 2013 14:07
Vypadá to zajímavě. A není tam toho octa a sójovky moc?
8. 7. 2013 10:27
Zajímavé s tím octem, líbí se mi rcp
8. 7. 2013 06:59
Vyborne jedlo poznam skor s bravcovym,klasika.
8. 7. 2013 05:22
Znam, je to moc dobre jidlo....uz jsem ho par let nejedla, diky za pripomenuti..
7. 7. 2013 23:21
To by mi moc chutnalo, ale ne s rýží. Když tam není šťáva, zadusila bych se. Určitě se zeleninou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 12 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 14 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 1 hodinou
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 2 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 2 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 2 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 2 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 4 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: adobo filipinske kure filipínské recepty filipinské národni jídlo filipínská kuchyně recepty kure adobo filipínská kuchyně filipínske jídlo kuřecí adobo filipínské kuře recept adobo recept adobo omáčka filipinské kuřecí adobo filipinsky recept recept filipínské kuře recept na adobo filipinské kuřecí stehna filipínský pokrm národní jídlo filipín národní jídla na filipínách
Suroviny: česnek, cibule, olej, stehno kuřecí, omáčka sojová, ocet vinný bílý, cukr, pepř mletý, bobkový list, voda
Filipínské kuře adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3rMp
7 názorů