Filipínská hovězí caldereta
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 728 kJ / 1 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,94 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 67,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi autentické filipínské suroviny na calderetu patří také játrová pomazánka. Ta se používá k zahuštění a k přidání zajímavé jedinečné chuti.
Kdo nemusí olivy, může je vynechat. Recept je i tak skvělý. Zároveň doporučuji přidat chilli papričku, aby caldereta byla pěkně ostrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2024 20:44
Marie Svarcova: moc děkuji 🙂 určitě vyzkoušejte, je to jejich verze guláše a byla jsem mile překvapená 😇
24. 3. 2024 17:55
zajímavé a určitě moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 14 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, olej olivový, česnek, cibule, mrkev, brambory, škrob kukuřičný, voda, vývar hovězí, protlak rajčatový, bobkový list, paprika čerstvá červená, olivy zelené
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
2 názory