"Pštrosí" vejce
Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 813 kJ / 1 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,08 g |
Tuky | 120,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2021 12:14
Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.
7. 4. 2021 22:02
Vejce ne natvrdo? Tak to neznám
"Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil
7. 4. 2021 21:33
Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...
7. 4. 2021 18:53
citronek:
A není to šumák
No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
Samozřejmě si dělám srandu, že
7. 4. 2021 17:37
3. 4. 2021 16:09
16. 2. 2014 00:16
15. 2. 2014 18:13
Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila A ještě víc, pokud byste vystoupila z anonymity...
Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
Ale varoval jsem vás
Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...
Edit:
No vida, iveta byla smazána...
30. 1. 2014 15:47
30. 1. 2014 15:13
30. 1. 2014 02:32
29. 1. 2014 18:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 1 minutou
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 3 minutami
České kynuté buchty
Agata.recepty uvařila před 12 minutami
Karlovarský knedlík
Agata.recepty uvařil před 14 minutami
Houskové knedlíky
Agata.recepty uvařil před 16 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 37 minutami
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 37 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Bylinka77 uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pštrosí vejce pštrosí vejce recept recept na pštrosí vejce pštrosí vejce v troubě pštrosí vejce z mletého masa recept pštrosí vejce recepty pštrosí vejce mleté maso pštrosí vejce pštrosí vejce pečené v troubě recepty z vajec pstrosi vejce recepty pečené pštrosí vejce pštrosí vejce s bramborovou kaší pštrosí vejce s bramborem recepty na pštrosí vejce pstrosy vejce recept pštrosí vejce pečené pstosi vejce pštrosí vejce recept v troubě příprava pštrosího vejce
Suroviny: vejce, maso mleté, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, olej
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
12 názorů