Z mletého masa můžete vytvořit spoustu výborných a poměrně rychlých jídel
Mleté maso je velmi vděčná surovina, protože tepelná úprava netrvá dlouho a má široké možnosti využití. Nevýhodou je krátká trvanlivost a je třeba s tím počítat.
Jaké mleté maso?
Máme několik možností. Buď si vybereme kus masa u řezníka a necháme od něj umlít nebo umeleme doma sami anebo koupíme rovnou mleté maso. Raději kupujeme mleté u dobrého řezníka a vybíráme tak, aby maso nebylo příliš tučné, než koupit balíčkové v supermarketu z neznámých zdrojů a mnohdy nevalné kvality. Jemné maso (kuřecí, krůtí, králík apod.) stačí nasekat elektrickým sekáčkem (chopper).
Mleté maso
Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je rychlá příprava a široká možnost využití. Nejdůležitější je kvalita výchozího produktu, zkrátka není maso jako maso. V ideálním případě si dojdete… Podívejte se na všechny mleté maso.
Receptů na výborné jídlo máme mnoho:
Z mletého masa můžeme vyrábět různé předkrmy, směsi na topinky, zapečené pod grilem nebo jako tatarský biftek jsou vděčným pohoštěním.
Také polévky, v kterých použijeme mleté maso, nemají zdlouhavou přípravu. Za pár desítek minut už můžeme sedět nad kouřícím a voňavým talířem.
Zvláště v případě omáček na těstoviny mletému masu fandíme. Jsou díky němu jednoduché a většinou i rychlé.
Mleté maso ochutíme podle receptu a tvoříme. Oblíbené jsou různé mleté řízky, kuličky, šištičky a placičky. Můžeme je dusit, smažit, grilovat, opékat. Možností v naší databázi je mnoho.
A konečně se dostáváme k oblíbené sekané. Z ochuceného mletého masa vytvoříme šišku a upečeme. Ač to zní jednoduše, má i toto jídlo svá úskalí. Návod, jak to udělat, aby nepraskla, najdete v našem článku. Sekanou můžeme i naplnit a tím povýšit vzhledově i chuťově.
Zvláště v chladném období můžeme z mletého masa tvořit, co nás napadne. Možností a inspirace tu najdeme dost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 13 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší masové kuličky jsou ty ze Švédska: Připravte si je podle originálního receptu!
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským
Komentáře