České kynuté buchty
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 13 043 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,25 g |
Tuky | 87,21 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 457,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept není můj, ale vybraný z ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/
Dávala jsem je do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2024 23:18
Merylas: to jsem potřebovala slyšet ,děkuji moc
10. 3. 2024 20:13
VEROVELS: a já se omlouvám,přehlédla jsem a odpovídala zamiokuleta se na to máslo neptala.
10. 3. 2024 20:04
VEROVELS: Já jen poradím, že máslo nesmí být horké. Rozpuštěné, ale vlahé.
10. 3. 2024 19:02
zamiokula: nene rozpuštěné máslo v kastrolku,je v receptu přilijeme a to by se změklým máslem pokojové teploty nešlo.
10. 3. 2024 16:39
Dobrý den ,kuchtičky .Prosím ,rozpuštěné máslo znamená rozpuštěné máslo pokojové teploty ?Děkuji za odpovědi
2. 5. 2017 20:32
Zdravím,nevíte někdo proč se do těch těst dává citronová šťáva?i do receptu na housky,a podobně..jen mně zajímá důvod,předem děkuji každému kdo mi odpoví
15. 1. 2016 00:56
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším.
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším.
6. 1. 2016 11:03
Věra :Zdravím paní ,
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.
5. 1. 2016 23:06
Dobrý den, dnes jsem je zkoušela poprvé a vůbec mi nenakynuly. Jsou to takové placaté chudinky.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědiDíky Věra
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědiDíky Věra
31. 3. 2015 22:13
Aneta:Zdravím, stačí dát 1/4 nebo 1/2 kostky droždí .
31. 3. 2015 22:05
Nevíte prosím někdo jak je to s čerstvým droždím? Můžu dát místo sušeného, popřípadě kolik - celou kostku? Děkuju
19. 1. 2015 21:34
Dobrý den, mě by zajímalo, jestli to sušené droždí přijde do těsta celý pytlík? Moc to z toho popisu nechápu. Díky za odpovědi :)
16. 1. 2015 17:39
s těstem se dobře pracovalo, měkoučké ...
27. 3. 2014 19:30
Zkoušela jsem se 2x. Poprvé mi nevykynulo těsto. Podruhé jsem dala více mléka a vykynulo a musím říct, že jsou dokonalé. Díky za recept.
4. 8. 2013 13:06
Simonecka:
Jj já dělám pořad jen tenhle recept a vždy se po nich zapráší
Jj já dělám pořad jen tenhle recept a vždy se po nich zapráší
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 47 minutami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 7 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 11 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 22 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 9 sekundami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 16 minutami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 23 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 2 hodinami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 3 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynute buchty ceske buchty recept ceské buchty buchty kynute kynute buchty recept nejlepší kynuté buchty recept na ceske buchty domaci kynute buchty buchty ze suseneho drozdi recept na kynuté buchty nejlepší recept na kynuté buchty buchty honzovky pravé české buchty domácí kynuté buchty s tvarohem nadýchané kynuté buchty nejlepší české buchty české buchty ze sušeného droždí kynute buchty ze suseneho drozdi kynuté domácí buchty kynuté buchty z pekárny
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, mléko, cukr vanilkový, droždí sušené, tvaroh ve vaničce, vejce, pudink vanilkový, cukr krupice, žloutek, máslo
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
35 názorů