Staročeské vdolky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 659 kJ / 3 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,94 g |
Tuky | 47,18 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kluci v akci
Těsto je díky bramborám krásně vláčné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2014 20:54
tejaja:
Myslel jsem, že vím, co je to "lekvár"
V češtině je rozdíl mezi švestkovou zavařeninou (naschvál nepíšu marmeládou) a švestkovými povidly dán už názvem.
Nevím, jestli se u nás dělají rybízová povidla...
Je "ríbezľový lekvár" něco jiného než náše rybízová zavařenina (džem)?
Myslel jsem, že vím, co je to "lekvár"
V češtině je rozdíl mezi švestkovou zavařeninou (naschvál nepíšu marmeládou) a švestkovými povidly dán už názvem.
Nevím, jestli se u nás dělají rybízová povidla...
Je "ríbezľový lekvár" něco jiného než náše rybízová zavařenina (džem)?
16. 2. 2014 20:47
Nádherné nadýchané, lákavé už na monitoru+ jsou u vás dnes hody
16. 2. 2014 20:10
16. 2. 2014 19:51
krása...
16. 2. 2014 19:48
Dievčatá, tak ja mám na všetko sladké najradšej ríbezľový lekvár, lebo je nenormálne chutne nakyslý
16. 2. 2014 19:40
1974andrea: Jo, hrušková povidla jsou super, ale když nejsou, švestková musí stačit
16. 2. 2014 19:33
Nejlepší na vdolky jsou hrušková povidla
16. 2. 2014 19:29
Hm vypadají úžasně+
16. 2. 2014 19:28
Danca: Zkus, s tou zakysanou smetanou byly k těm vdolkům super
16. 2. 2014 19:27
Jitkas: Kdepak, fotky jsou z podzimu
16. 2. 2014 19:26
Hmm, ta karamelová jablíčka zkusím
16. 2. 2014 19:24
U zizalu byly dnes ukrutne hody, to je krasy!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 49 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové těsto je velmi variabilní. Vytvoříme z něj výborné sladké i slané pokrmy. Hodí se na obědy, večeře i chutné moučníky
Jaké jsou nejznámější masopustní moučníky. Smažené koblihy i skvělé vdolky s povidly
Vdolky můžete nakypřit droždím i práškem do pečiva. Vybrali jsme oblíbené recepty
Další recepty
Tématické fráze: vdolky se švestkami švestkové vdolky kluci v akci vdolky vdolky ládi hrušky rybizova povidla vdolky kluci v akci co je lekvár vdolky podle ladí hrušky vdolky povidla na vdolky recepty ládi hrušky karamelový likér svestkovy vdolek vdolky s kysanou smetanou hrušková povidla na vdolky staročeský vdolek vdolky se svestkama vdolky s bramborami hrusky na vdolky co je to lekvar staročeské vdolky pečené v troubě
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, vejce, droždí, mléko, cukr, máslo, sůl, kůra citronová, povidla švestková, tvaroh tvrdý, jablko, šťáva citronová, meduňka, cukr krupice, rum, voda, smetana zakysaná, meduňka
Staročeské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwO5
27 názorů