Zeleninová polévka s miso pastou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 74 kJ / 18 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a často i nějakého druhu obiloviny.
Při fermentačním procesu se zcela rozloží sojové boby a zrna obilovin na živiny, které jsou rychle a snadno stravitelné, bílkovinná struktura sojových bobů se rozloží až na 18 různých aminokyselin, včetně esenciálních (pro život nepostradatelných) Miso konzumované i v malém množství významně ovlivňuje výživnou hodnotu stravy. Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku.
V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, jehož původ sahá až do 6. století. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“, MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“. Miso pasta obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12. Má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví – podporuje látkovou výměnu, pomáhá při špatném trávení, podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách a ateroskleróze, zmírňuje důsledky kouření a konzumace alkoholu a pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.
Miso je vhodnou přísadou do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, jídel z ryb, pro úpravu mořských řas a zeleniny. Můžeme ho považovat za zdravou alternativu masoxu nebo magi. V lednici vydrží až několik měsíců. Aby se nezničily účinky enzymů, nesmí se vařit a do pokrmů se přidává vždy až na závěr.
Více informací zde: http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECI...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2014 11:35
http://www.lady.cz/Magazin/Zdravi/Miso-pasta-a-mis...
3. 3. 2014 11:20
3. 3. 2014 11:15
3. 3. 2014 10:56
+bodík 2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 7 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 7 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 7 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 8 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 8 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 10 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: miso pasta kde koupit miso pasta recept vietnamská zeleninová polévka miso pasta recepty miso polevka recept rajská polévka s miso pastou miso pasta účinky polévky při špatném traveni polévka s miso pastou polévka miso recepty s miso pastou miso pasta diskuze top recepty miso polévka zeleninová pasta recept vetnanska zeleninova polivka miso recept polévka z miso pasty vijetnamská polévka s miso různé druhy masoxu od magi vietnamská polévka zeleninová recepty
Suroviny: mrkev, petržel, celer, kedlubna, dýně, patizon, olej, pasta miso, sůl
Zeleninová polévka s miso pastou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KB4R
4 názory