Španělské ptáčky
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 031 kJ / 2 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,02 g |
Tuky | 213,66 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 953 mg |
Sodík | 2,35 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 30,55 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2024 10:03
Ptáčky dělám vždy v troubě jen je předtím zatáhnu na pánvi na menším množství tuku. Jsou u nás také oblíbené
10. 2. 2024 11:19
Super klasika! Ta se hodí vždy...
1. 1. 2024 03:14
16. 8. 2015 16:06
Tak to je dobrá zpráva. Kupuju právě Knorr. Máme tak malou spotřebu, že dělat si nějakou do zásoby je úplně zbytečný.
16. 8. 2015 15:14
Protože nevlastním krávu a máslo si tedy nestloukám,tak si nejsem jistý ani tou domácí jíškou.
A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.
A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.
16. 8. 2015 13:10
Petra: U instantní jíšky bych za problém viděla ten nekvalitní rostlinný tuk, co se dává i do sušenek, proto si jíšku radši dělám doma, hotovou skladuji v lednici.
16. 8. 2015 10:34
jarda Kadic: Proto jsem to slovo chemie dala do uvozovek
16. 8. 2015 09:38
jarda Kadic:
16. 8. 2015 09:23
Petra: jasně,i voda je chemie - H2O
15. 8. 2015 19:59
hosta: No právě, já instantní jíšku používám a vždycky je ve složení jenom mouka a tuk. Hodně lidí tvrdí, že je tam "chemie", tak by mě opravdu zajímalo, ve které jíšce konkrétně ty éčka jsou...
15. 8. 2015 15:25
Petra: ani nemohla - jde o mouku a rostlinný tuk, pouze tmavá má navíc karamel
15. 8. 2015 13:53
Josef Kolín: Zkusím na zahušťování kukuřičnou mouku. Jen by mě zajímalo, která instantní jíška obsahuje éčka? Ještě jsem žádnou takovou neviděla...
15. 8. 2015 12:59
Ok, jen jsem nahradil instetní jíšku (s několika E-čky)obyčejnou kukuřičnou moukou- nemá lepek a nelepíse...
6. 8. 2013 12:15
Bomba. Manzel ujidal i detem z talire. Vynikajici, pravdu jako z hospody ci z restaurace. Jen sem na konci po vytazeni masa stavu rozmixovala a lehce zahustila solamylem.
25. 5. 2013 19:53
Opik: je to jen tuk a mouka, akorát že bez chuti:)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 3 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 17 sekundami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 7 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 15 minutami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 21 minutami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 34 minutami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 1 hodinou
Timovo utopenci
flanti uvařil před 1 hodinou
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept hovězí ptáčky hovezi spanelsky ptacek ptáčci recept hovězí ptáček hovězí ptáčci recept na hovězí ptáčky španělský ptáček hovězí recept španělský ptáček hovězí ptáček recepty ptáčci s hovězího recept na španělský ptáček hovězí ptacky recept španělské ptáčči španělští ptáčci hovězí ptáčci recepty recept ptacci španělský ptáček z hovězího recept spanelsky ptacek v troube
Suroviny: roštěná hovězí, hořčice plnotučná, špek, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
31 názorů