Hlučínské koláče
Suroviny pro 60
60
Nutriční hodnoty
Energie | 88 396 kJ / 21 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 487,30 g |
Tuky | 894,46 g |
Vláknina | 177,40 g |
Cholesterol | 3,59 g |
Sodík | 9,30 g |
Sůl | 22,79 g |
Sacharidy | 2 693,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná se o slavnostní (tedy drahé…, jenom toho cholesterolu co je v nich!!!) koláče, které se na Prajzké pekly původně asi 15 cm velké. Pro tuto velikost je na jeden kousek potřeba 80–100 g těsta. Na1 ks, v dnešní době obvyklé velikosti, je potřeba asi 40 g těsta a kdo si chce s koláčky opravdu vyhrát, tak vezme 20 g těsta na kus… Stojí psáno, že z 1 kg mouky vyjde 60 až 65 koláčků. Mně se vedle 4 ks maxikoláčů podařilo nacpat na plechy ještě dalších 60 midi a minikoláčků. Práce mi vzala 3 hodiny života! Pravda, s tím zdobením jsem se moc nepáral…
A až po upečení mi doplo, že ta drobenka je vlastně skoro čistokrevné linecké těsto!
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2022 09:41
24. 5. 2020 15:45
17. 3. 2018 14:36
17. 3. 2018 14:08
17. 3. 2018 13:16
17. 3. 2018 12:40
No, nerad obtěžuji...
...kór dyž už tak su mnohdy otravné jak svítiplyn...
zizala:
Jj, díky Editě si rozumíme
Ale škoda, že je tomu tak a ne jinak, že
17. 3. 2018 12:24
Edit. : Pardon, zmýlila jsem se, cizí fotku nevidíte, takže ji nemůžete označit.
17. 3. 2018 10:59
Nebo pak napsat některé z nás vzkaz
17. 3. 2018 10:52
Vaše fotečka je obzvláště vypečená, tak jsem ji umístil na titulní místo
TECHNICKÁ
Abych, jako autor a do jisté míry i správce tohoto receptu, mohl umístit na PRVNÍ místo CIZÍ obrázek, smazal jsem SVOJE původní obrázky, uložil CIZÍ obrázek a pak teprve vložil SVÉ původní obrázky.
Tady to bylo relativně jednoduché (leč pracnější), ale jak postupovat, pokud by CIZÍCH obrázků bylo např. sedm a já bych chtěl dát na první místo ten prostřední z nich...
1. Je to v možnostech samotného autora? Pokud ano, tak jak se to dělá??
2. Áááá nééébo výměnu lze provést pouze za spoluúčasti moderátora či dokonce administrátora, he???
Děkuji
16. 3. 2018 22:47
19. 3. 2017 13:08
31. 7. 2014 16:14
Ale to hledání to mi dalo zabrat, sem snad kvůli tomu aj nespala a ano recept je super, srozumitelný a hlavně ty fotečky jsou krásné.
30. 7. 2014 13:05
30. 7. 2014 12:51
pak jsem teda dělala z drobenky už jenom kostičky, protože to správné zdobení mi prostě nešlo.
Jenom mne ještě zajímá - proč se ten vlahý tuk dává až do téměř vypracovaného těsta? To jsem nepochopila. Já ho tam prskla hned - všechno dohromady do pekárny.
17. 7. 2014 01:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 14 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 16 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 3 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 4 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 4 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 4 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 4 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 4 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 6 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Z čeho připravit holandský řízek. Oblíbené recepty z mletého masa a strouhaného sýra
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: recept na kolace hlučínské koláčky čím zahustit povidla hlučinske kynute kolače posypka na hlucinske kolace koláče recept slavnostní koláč slavnostní kolače kolace jak se dělají koláče prajzké koláče hlučinské koláč s tvarohem hlučínské koláče na plech hlušínské koláče čím zahustit jablková povidla drobenka na hlučínské koláče svatebni kolacky hlucinske jak zahustit povidla hlucinska posypka slavnostní koláčky
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, máslo, sádlo, olej, droždí, sůl, mléko, žloutek, vejce, mléko, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, tvaroh, cukr moučkový, žloutek, rozinky, sůl, kůra citronová, máslo, mák mletý, mléko, cukr, rozinky, sůl, kůra citronová, skořice, máslo, rum, piškoty, povidla švestková, cukr krystal, sůl, máslo, rum, perník
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
25 názorů