Rybí krémová polévka a la Frionor
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,10 g |
Tuky | 43,00 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 121 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 10,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Starší ročníky si možná budou ještě pamatovat norskou rybí prodejnu FRIONOR, která byla v Praze otevřena v šedesátých letech ve Vodičkově ulici a fungovala asi dvacet let.
Prodávali tam, jak jinak, mořské ryby a speciality z nich, jako např. steaky z velryb, žraloků, rybí karbanátky a také výbornou mraženou rybí krémovou polévku, která tehdy myslím stála kolem osmi korun.
Samozřejmě, jako na všechny produkty ze západu, musela se vystát dlouhá fronta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2018 22:52
zizala: Těší mě, že polévka chutnala
8. 11. 2018 20:18
Ve Frionoru jsem nikdy nebyla, takže originální polévku neznám. Nicméně tato je chutná a rychlá. Děkuji za recept .
6. 11. 2018 18:58
Tak mi kurýr konečně přivezl z Phy toto: https://obchodoliveira.cz/cz/produkt/koreni/rybi-v...
Porovnal jsem s tímto: http://chefclub.cz/produkt/rybi-tekuty-fond/
a tímtok: https://www.susi.cz/vyrobek/shimaya-dashi-no-moto-...
No, Zdenda P. by z mého pokusnictví patrně radostně neřičel ale KNORR, ač ne nejlevněší (vlastně je nejdražší), tak je bezkonkurenčně nejchutnější
Porovnal jsem s tímto: http://chefclub.cz/produkt/rybi-tekuty-fond/
a tímtok: https://www.susi.cz/vyrobek/shimaya-dashi-no-moto-...
No, Zdenda P. by z mého pokusnictví patrně radostně neřičel ale KNORR, ač ne nejlevněší (vlastně je nejdražší), tak je bezkonkurenčně nejchutnější
5. 11. 2018 07:34
casino: maris: V 90. letech se prodávala Norská rybí jako klasická polévka v pytlíku od firmy Knorr. Nejsem na pytlíkové polévky, ale tahle byla moc dobrá, a tak jsem se ji rovněž snažila napodobit. Dělám ji podobně jako Míla Radiator: kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené na kusy osmahnu na másle, zasypu moukou, kterou lehce osmažím, a zaliju vodou. Uvařím s přidáním bobkového listu a nového koření, pak rozmixuji. Do polévky dám krátce povařit rybu (filé), které rozmačkám na větší kousky mačkadlem na kaši. Smetany dávám jen trochu, raději kysanou, může se přidat až do talíře.
4. 11. 2018 23:43
Jj, taky vzpomínám a právě "polévky z pytlíku" mě nyní přiměly hledat recepty na norskou rybí polévku...
Děkuji
***
No, kolik kilo masa je "3 ks bílé tresky"
Děkuji
***
No, kolik kilo masa je "3 ks bílé tresky"
19. 11. 2014 20:58
hosta: máš pravdu - na žraloka bych zapomněla, i polévky z pytlíku byly moc dobré. Třeba jsme se tam potkávaly
19. 11. 2014 20:53
maris:máme stejné vzpomínky - Frionor ve Vodičkové - taky bifteky ze žraloka. Pak přestěhovali nad Muzeum, to už nebylo ono
19. 11. 2014 20:10
Moc pěkný recept+
Do Frionoru jsem chodila moc ráda na nákupy i na jídlo. Na polévku si pamatuju a potom mi odtamtud chutnaly rybí karbanátky s bylinkami - ty byly, myslím - celá krabička - za 15 korun - byly tam čtyři a moc dobré
Do Frionoru jsem chodila moc ráda na nákupy i na jídlo. Na polévku si pamatuju a potom mi odtamtud chutnaly rybí karbanátky s bylinkami - ty byly, myslím - celá krabička - za 15 korun - byly tam čtyři a moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 10 sekundami
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 1 hodinou
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 2 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 4 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 8 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 11 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Rybí pepřenky: Tuto specialitu můžete připravit i ze sladkovodních ryb. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: norská rybí polévka svítek do rybí polévky krémová rybí polévka norská rybí polévka recept rybí krémová polevka rybí prodejny praha polévka ze žraloka rybí polévka krémová rybi vnitrnosti prodej praha norská rybí polévka bílá rybí vnitřnosti prodej prodej rybích vnitřnosti praha steak z velryby norská polévka polévky recepty norská bílá rybí polévka rybi polévka recept rybí polévka krémová polévka norská rybí rybi polévka svitek
Suroviny: treska, mrkev, celer, olej olivový, smetana sladká, voda, sůl, pepř, pažitka,
Rybí krémová polévka a la Frionor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gV19
8 názorů