Králík na černo v PH
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 418 kJ / 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dokud byli normálně k dostání zajíci, dělalo se z nich a omáčka byla opravdu do černa. U nás se podávalo toto jídlo jako 1. chod po polévce na Štědrý den, a to s chlebem a pěkně z hlubokého talíře se lžící a to nám zůstalo dodnes, kdy už si tuto mňamku děláme jen z králíčka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2014 12:36
Severinka: vidíš a mě se zdálo, že za 4 hodiny na tom pomalým to prostě trvá déle, že je lepší ten pomalý dávat na noc. Takže díky za zkušenost
23. 11. 2014 12:28
Severinka:tak jodíky za odpověď
23. 11. 2014 12:15
Ivana Ch:
sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptíktak jak jsem ho popsala dělala moje maminka a ona ten recept má od své babičky
sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptíktak jak jsem ho popsala dělala moje maminka a ona ten recept má od své babičky
23. 11. 2014 12:12
Simona Kucerova:jo opravdu jsem ho dělala na I. a nejdříve 4 hodiny, ale zdálo se mě to málo, tak jsem ještě půlhodinku přidala
23. 11. 2014 11:11
Já taky dělám na vánoce králíka na černo, moje babička říkala, že bez králíka nejsou vánoce. Vařím králíka s divokým kořením, mrkví a celerem.Přidám mandle a rozinky.Když je králík uvařený, vyndám ho a vykostím. Zahustím perníkem a povidly - podle nich se jmenuje na černo.Nakonec přisladím a přikyselím.Králík načerno bez povidel není to pravé.
22. 11. 2014 14:26
Simona Kucerova: tady se asi upsala Mirka, vím, že psala, že ho dělá od rána, takže určitě myslela rychlejší, 2. stupeň. Ozve se
22. 11. 2014 13:57
Králíka na černo dělám úplně jinak, ze zajíce byl nejlepší, ale ty už u nás nestřílíme, nejsou. Moc dobrý je to i ze srnčího, ti budeme mít na vánoce.
22. 11. 2014 10:54
Pěkný receptíkSeveri je to opravdu na 1.stupeň je to ten pomalejší a nebo to má být na 2.stupeň??Já ten 1.používám přes noc na vývary
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 20 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 22 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 8 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 8 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 8 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 8 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 9 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 11 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 12 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: králík na cerno srnčí na černo kralik v ph králík s povidly recepty v ph recepty ph kralik s pernikem veprove na cerno králík na černo recept recepty králík na černo recepty v ph zajíc zajíc v pomalém hrnci recept na králíka na černo králík z ph králík ma černo co s králíka recepty králík recepty top recepty králík na černo vařím v ph top recepty ze srnčího s povidly
Suroviny: králík, cibule, olej, bobkový list, tymián, koření nové koření, pepř celý, cukr, voda, olej, mouka polohrubá, perník na strouhání
Králík na černo v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2J7
8 názorů