Houby v octě
Pro tento způsob zavařování se hodí houby spíše tvrdší, aby se při vaření nerozpadly nebo nebyly nevzhledně kašovité. Jejich použití je celkem široké, například jako přísada do omáček nebo polévek. Můžeme je použít i jako chuťovku ve studené kuchyni.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 22:31
14. 9. 2014 22:59
13. 9. 2014 13:56
11. 9. 2014 10:04
11. 9. 2014 07:01
11. 9. 2014 01:18
31. 8. 2014 09:04
http://www.toprecepty.cz/recept/28382-zavarene-vac...
30. 8. 2014 20:47
30. 8. 2014 19:25
30. 8. 2014 19:20
21. 8. 2014 13:43
20. 3. 2009 15:36
20. 3. 2009 14:13
A ač není sezóna, stejně budu brzo zavářet - kazí se nám jablka a červenou řepu je taky třeba zpracovat
20. 3. 2009 14:10
20. 3. 2009 13:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 22 minutami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 2 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 23 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 12 minutami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 35 minutami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Houby naložené v sádle nebo v soli: Dva tradiční způsoby, jak si uchovat poklady z lesa na zimu
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Kromě nakládání a sterilování hub v octě, tuku a vlastní šťávě je můžeme ještě naložit do soli. Poradíme, jak postupovat
Další recepty
Tématické fráze: zavařování hub zavařování hub s dekem zavarovane houby houby zavarovani zavařování hub deko nakládání hub do octa zavařování hub do deka recept na zavařovaní hub zavařování hub recept nakládání hub na kyselo houby naložene v deku nakládání hub do deka lišky v octě zavařovaní lišek houby v octě s cibulí zavarovane houby recept nakládání hub zavarovani hribku zavarovani houby houby v deku
Suroviny: houby čerstvé, voda, ocet, deko, sacharin, cibule
Houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZQp
15 názorů