Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťáva z květů černého bezu

Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si lahodnou šťávu podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min + 24 hodin louhování

70 min (70 min příprava, + 24 hodin louhování)

22. 3. 2009 11:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie50 738 kJ / 12 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 021,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vydrží dost dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

22. 3. 2009 20:08

Já se taky na kosmatici moc těším,je to výborné :-p:-p.Před lety když ještě byli vnuci malí,tak jsem je měla

zizala zizala (moderátorka)

22. 3. 2009 20:03

Ano, palačinkové těsto bez cukru, může se přidat trochu strouhaného sýra:-p:-p

maris maris

22. 3. 2009 20:01

Ale je fakt, že se víc používalo těstíčko;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 3. 2009 20:01

taky si myslím, že to nebylo spořivostí, dodnes se to dělá, ale já jsem je nikdy nejedla. Prý je to moc dobré;-)

zizala zizala (moderátorka)

22. 3. 2009 20:01

Ani se mi nechce věřit, že někdo nezná smažené květy bezinek - kosmatice:-O:-)) To je náramná dobrota a my se na to těšíme celý rok:-p

maris maris

22. 3. 2009 20:00

Ne, ne Amiro, no, možná, že teta spořivá byla, ale obalovaným květům černého bezu se říká kosmatice a je to známé jídlo našich babiček -prababiček.:-)

Amira Amira

22. 3. 2009 19:50

Moje teta si ty květy dokonce i obalovala v trojobalu a msažila jako řízek. Nevím, jak to chutnalo, možná byla jen tak "spořivá" :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 3. 2009 19:43

Amira díky! Tak nakonec je to zase úplně něco jiného, než jsem myslela!:-)):-D

Amira Amira

22. 3. 2009 19:16

Jani, tady máš fotku květu a dole i těch kuliček http://www.sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/lecive_rostl...

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 3. 2009 19:08

Holky, prosím moc, až bude sezóna toho bezu, vyfoťte to někdo a přidejte k takovému sirupu. Já jsem z města a úplný blb asi. Vím, že ten květ bezu snad vypadá nějak, jako květák?:-O:-)) Ale ikdyž mi to pořád někdo vysvětluje, nevím, jak vypadají ty bobulky, abych pak nepřiotrávila rodinu!:-)):-D No a kdybych pořádně četla, tak bych zjistila, že Verča to dělá z květu a ne z bobulek:-)):-D:-)):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černý bez bezová štáva za studena černý bez květ bezova stava bezová štáva¨recept černý bez recepty sirup z černého bezu bezová šťáva recept bez černý květ černý bez květ recepty sirup z květů černého bezu květ černého bezu květ černého bezu recepty bezinková šťáva bezová štáva z plodů bezová šťáva recepty květy z černého bezu recept na bezovou štávu stava z bezinek květy černého bezu

Suroviny: květy černého bezu, voda, kyselina citronová, citron, cukr,

TopRecepty.cz

Šťáva z květů černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48xJ