Kuřecí kung pao s rýží a salátem z pekingského zelí
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 687 254 kJ / 164 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36 798,19 g |
Tuky | 1 738,10 g |
Vláknina | 61,25 g |
Cholesterol | 86,63 g |
Sodík | 88,67 g |
Sůl | 224,52 g |
Sacharidy | 318,25 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2015 23:38
honzam:
Furt jsem čekal, kdo si první vzpomene na tuk z prasete, který číňané též často používají
Já dělám kung pao pouze z masa, buráků a papriček. Někteří přidávají ještě česnek, zázvor, sečuánský pepř a cibulku, jak píšete. No, budu to muset taky vyzkoušet...
Ze surovin vám vypadla sojovka! Číňané by se fší pravděpodobností použili i wei-su
Máte recht, že kung pao nemá mít šťávu I když to vaříte z kuřete, tak největší ptákovina je, maso dělat tak dlouho, až se odpaří tekutiny Tak se to vážně nedělá! A z prasete by to bylo dlouhou tepelnou úpravou úplně "zvepřené"
tejaja:
Ten váš odkaz není zrovínka dobrý příklad...
Něco tak tendenčně napsaného jsem už dlouho nečetl
Inu, každý liška si chválí svůj ocas, že.
Furt jsem čekal, kdo si první vzpomene na tuk z prasete, který číňané též často používají
Já dělám kung pao pouze z masa, buráků a papriček. Někteří přidávají ještě česnek, zázvor, sečuánský pepř a cibulku, jak píšete. No, budu to muset taky vyzkoušet...
Ze surovin vám vypadla sojovka! Číňané by se fší pravděpodobností použili i wei-su
Máte recht, že kung pao nemá mít šťávu I když to vaříte z kuřete, tak největší ptákovina je, maso dělat tak dlouho, až se odpaří tekutiny Tak se to vážně nedělá! A z prasete by to bylo dlouhou tepelnou úpravou úplně "zvepřené"
tejaja:
Ten váš odkaz není zrovínka dobrý příklad...
Něco tak tendenčně napsaného jsem už dlouho nečetl
Inu, každý liška si chválí svůj ocas, že.
13. 6. 2015 13:09
honzam > A kde já jsem něco psala o panenském olivovém oleji?
13. 6. 2015 12:37
BlankaZ: kde jsem něco psal o panenském olivovém oleji? Asi jiný neznáte - já jsem dal do předpisu a použil olivový olej z pokrutin, t.j. ze zbytků po vylisování panenského oleje a protože jsem neměl ani arašídový ani sezamový, použil jsem tento raději než rostlinný nebo slunečnicový náš z Ústí nad Labem. Jo, kdyby ještě vyráběly MILOzávody olej, použil bych jejich klidně i řepkový, věděl jsem, jak se u nás v Olomouci vyráběl. Od té doby, co MILOzávody jeden šmelinář a tunelář z Ústí koupil a všechny nejmodernější stroje na výrobu olejů v Evropě z Olomouce ukradl a odvezl do Ústí a bůhví kam, české oleje nekupuji.
Ještě k tomu panenskému oliváku - každý Ital, který na něm smaží (třeba ryby atd...) ho nejdříve nechá rozpálit tak, až se z něj začne mírně kouřit - (to je bod, v němž začíná docházet k přepalování oleje a vložená potravina olej ochladí mírně stáhneme zdroj a smažíme) pak na něj rychle dává maso a jiné potraviny ke smažení. Výborná chuť, dělávali jsme v Kalábrii takhle hlavně pražmy a jiné ryby na čerstvém rozmarýnu, jehož keř jsme měli pod oknem místnosti, kde jsme byli ubytovaní. To se to smažilo....!
A ještě něco - Číňan umí vařit ze všeho, co je momentálně k dispozici - z pampališek brouků, kopřiv atd. Kdyby neměl jiný olej doma, než olivový (ten ovšem nemá oliv nemaje) dělal by vše na něm. Bohužel má jen arašídový a sezamový (někdy i slunečnicový) tak je jeho smažení na olejí jednotvárné. Stejně na smažení je nejlepší vepřové sádlo, které se přepaluje při 280°C, zatímco většina olejů končí u 220°C
Ještě k tomu panenskému oliváku - každý Ital, který na něm smaží (třeba ryby atd...) ho nejdříve nechá rozpálit tak, až se z něj začne mírně kouřit - (to je bod, v němž začíná docházet k přepalování oleje a vložená potravina olej ochladí mírně stáhneme zdroj a smažíme) pak na něj rychle dává maso a jiné potraviny ke smažení. Výborná chuť, dělávali jsme v Kalábrii takhle hlavně pražmy a jiné ryby na čerstvém rozmarýnu, jehož keř jsme měli pod oknem místnosti, kde jsme byli ubytovaní. To se to smažilo....!
A ještě něco - Číňan umí vařit ze všeho, co je momentálně k dispozici - z pampališek brouků, kopřiv atd. Kdyby neměl jiný olej doma, než olivový (ten ovšem nemá oliv nemaje) dělal by vše na něm. Bohužel má jen arašídový a sezamový (někdy i slunečnicový) tak je jeho smažení na olejí jednotvárné. Stejně na smažení je nejlepší vepřové sádlo, které se přepaluje při 280°C, zatímco většina olejů končí u 220°C
12. 6. 2015 16:08
zizala > Přesně tak jsem to myslela,díky Byla to jenom poznámka k tomu,že recept je bezvadný,ale ten olivový olej se tam moc nehodí,jinak v pohoděSamo že si dám jiný olej,olivový nepoužívám stejně nikdy
12. 6. 2015 13:15
Olivový olej, zvláště panenský je vhodný k použití za studena, ale to neznamená, že se na něm nemůže smažit (snese vyšší teplotu než ostatní oleje), akorát se znehodnotí složky mající pozitivní vliv na chuť a zdraví. V Číně zřejmě není jeho použití tradiční, takže diskuze dost zbytečná jak už bývá zvykem.
12. 6. 2015 07:31
tejaja: Já myslím, že tady jde spíš o to, že na takováto jídla se většinou používá sezamový nebo arašídový olej.
12. 6. 2015 07:06
To, že olivový olej sa nehodí na vyprážanie, je mýtus. Práve naopak. http://www.vivaoliva.cz/index.php/myty-a-fakta-o-o...
11. 6. 2015 21:00
Zajímavý recept,ale do kung-pao olivový olej? Teda krom toho,že oliv.olej není vhodný ke smažení,tak do kung-pao bych ho nedávala.Ale jinak recept vypadá chutně(sbíhají se mi sliny ) a doufám,že ho někdy zkusím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 9 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 2 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 2 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 2 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 4 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 6 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pekingske kure něco s rýží cina z pekingskeho zeli jak dlouho dělat kuřecí maso pekingské prase kung pao s pórkem zdravé kuřecí kung pao kureci kung pao podle cinana kung pao se salotkou kungpao s rýží pekinské prase kumg pao pravé kuřecí kung-pao pekingské zelí s kuřetem pekingske kuřeci kostky kureci cina s pekingského zelí jung pao se zelim kuřecí prsa s pekingským zelím a paprikou kugpao s ryzi zelí pekingské s kuřecí prsa recept
Suroviny: prsa kuřecí, bílek, škrob, olej olivový, arašídy, cibule šalotka, víno rýžové, chilli paprika čerstvá, vývar kuřecí, víno rýžové, cukr písek, pórek, rýže dlouhozrnná, zelí pekingské, lusk paprikový, cibulka zelená, ocet vinný červený, voda, olej olivový, cukr hnědý, sůl, pepř, semínka sezamová
Kuřecí kung pao s rýží a salátem z pekingského zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRVO
8 názorů