Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,08 g |
Tuky | 47,89 g |
Vláknina | 35,12 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 42,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame vychladené ako prílohu, príp. "len tak".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2015 19:33
Tá záhradná šrucha je horká - aspoň tá - čo ja poznám...nedá sa zjesť. A zelná má mierne kyselkavú chuť - ten chrumkavý tlstý lístok (tvrdé stonky vyhodiť). Jedno je fakt, že na cintorínoch jej býva naozaj hafo. Trochu mám psychické zábrany niečo zjesť z cintorína - predsa len kolobeh v prírode... Raz som bola na starom cintoríne (rada sa po nich flákam) a tam rástli suchohríby...desne som so sebou bojovala... nechala som ich tam - ale s krvácajúcim srdcom.
17. 8. 2015 13:50
17. 8. 2015 13:48
U nás bylo strašné vedro a u nás navíc dusno, ale na hřbitově je u nás jako v parku, tak jsem, že aby byl klid, paní casinovou nasměroval k odpočinku na hřbitov...
No, vrátila se..., ale zato dovlíkla igelitku šrůchy a prý: "tady jsem ti donesla tu dobrotu, co o ní píšou na TOPkách, je tam toho hafo. Tam nám bude hej"
Na netu jsem se dočetl, jakou že má šrůcha zelná chuť...
To co donesla, vypadalo stejně (ale bez květů) jako šrůcha co pěstuju na zahradě; tedy bylo to chrumkavé, ale bez chuti a zápachu (skoro jako destilovaná voda), a v ústech to bylo takové jakési slizovité, přesně takové jako když jsem prve chutnal to, co nám tu kvete...
Tak nevím, co to bylo...
Ale jestli mě jen chtěla otrávit, tak se jí to pro ten den skoro podařilo
15. 8. 2015 20:00
15. 8. 2015 19:57
Jinak ale i dceru jsem konečně přesvědčila o tom, jak je šrucha dobrá, medvídek nám letos uschl, tak holt za rok. Jinak moje dcera je přesně naplnění přísloví nikdy neříkej nikdy. Její" nikdy nebudu používat bylinky, nebudu zavařovat, nebudu nic pěstovat" a ejhle, stačej 3 roky života se "správným chlapem", a už je z ní hospodyňka, jak má být
15. 8. 2015 19:52
15. 8. 2015 19:34
15. 8. 2015 16:13
15. 8. 2015 15:30
15. 8. 2015 15:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 36 minutami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 4 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 5 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 5 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 6 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: co je srucha
Suroviny: fazolky zelené, rajče, šrucha zelná, majonéza, smetana kysaná, sůl, pepř
Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8xz
10 názorů