Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,08 g |
Tuky | 47,89 g |
Vláknina | 35,12 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 42,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame vychladené ako prílohu, príp. "len tak".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2015 19:33
Tá záhradná šrucha je horká - aspoň tá - čo ja poznám...nedá sa zjesť. A zelná má mierne kyselkavú chuť - ten chrumkavý tlstý lístok (tvrdé stonky vyhodiť). Jedno je fakt, že na cintorínoch jej býva naozaj hafo. Trochu mám psychické zábrany niečo zjesť z cintorína - predsa len kolobeh v prírode... Raz som bola na starom cintoríne (rada sa po nich flákam) a tam rástli suchohríby...desne som so sebou bojovala... nechala som ich tam - ale s krvácajúcim srdcom.
17. 8. 2015 13:50
17. 8. 2015 13:48
U nás bylo strašné vedro a u nás navíc dusno, ale na hřbitově je u nás jako v parku, tak jsem, že aby byl klid, paní casinovou nasměroval k odpočinku na hřbitov...
No, vrátila se..., ale zato dovlíkla igelitku šrůchy a prý: "tady jsem ti donesla tu dobrotu, co o ní píšou na TOPkách, je tam toho hafo. Tam nám bude hej"
Na netu jsem se dočetl, jakou že má šrůcha zelná chuť...
To co donesla, vypadalo stejně (ale bez květů) jako šrůcha co pěstuju na zahradě; tedy bylo to chrumkavé, ale bez chuti a zápachu (skoro jako destilovaná voda), a v ústech to bylo takové jakési slizovité, přesně takové jako když jsem prve chutnal to, co nám tu kvete...
Tak nevím, co to bylo...
Ale jestli mě jen chtěla otrávit, tak se jí to pro ten den skoro podařilo
15. 8. 2015 20:00
15. 8. 2015 19:57
Jinak ale i dceru jsem konečně přesvědčila o tom, jak je šrucha dobrá, medvídek nám letos uschl, tak holt za rok. Jinak moje dcera je přesně naplnění přísloví nikdy neříkej nikdy. Její" nikdy nebudu používat bylinky, nebudu zavařovat, nebudu nic pěstovat" a ejhle, stačej 3 roky života se "správným chlapem", a už je z ní hospodyňka, jak má být
15. 8. 2015 19:52
15. 8. 2015 19:34
15. 8. 2015 16:13
15. 8. 2015 15:30
15. 8. 2015 15:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 13 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 15 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 1 hodinou
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 1 hodinou
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 1 hodinou
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 2 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 2 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 2 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 4 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 5 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
Sázená vejce z toustovače: Připravte si je s krásně tekutým žloutkem
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
Další recepty
Tématické fráze: co je srucha
Suroviny: fazolky zelené, rajče, šrucha zelná, majonéza, smetana kysaná, sůl, pepř
Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8xz
10 názorů