Staročeské zelníky
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 7,71 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 75,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2023 19:09
Nejlepší zelníky.
10. 1. 2022 17:31
zkusím, bez vegety a na pánvi jen lehce vytřené sádlem
16. 12. 2021 15:29
Mňam, tohle nám chutná....hlavně náš mladý 9ti letý si o ně často říká. Už jsem dělala alespoň 5x.
18. 4. 2019 19:59
Vyzkouším, musí být moc dobré.
14. 1. 2018 19:09
Vladimíra: Žádné maso, ani salám tam nemám
14. 1. 2018 16:15
Jana Dorazinová-Remková: Já ten recept znám jinak bez brambor a masa ,dělala nám ho babička když jsm byla malá, proč tam dávat maso nebo salám.
byl moc dobrý Vlaďěna
byl moc dobrý Vlaďěna
10. 1. 2018 23:22
Libor Kolář: To mne moc těší
10. 1. 2018 22:20
Hned na poprvé se povedly a u kamaráda velký úspěch. Přidal jsem nakrájené uzené.
8. 12. 2017 17:44
Vlasta244: Určitě! Věřím
8. 12. 2017 13:34
nakrájela jsem ještě na kostičky uzené a byla skvělá večeře
20. 7. 2016 08:55
bofinka: Omlouvám se, je. Já čerpám z mnoha kuchařek a tak jsem se zmýlila. Hned jsem se šla podívat. Omluva. Ale i tam se uvádí to, co píšu v receptu.
20. 7. 2016 08:00
Jana Remkova: Recept tedy není ze Staročeské kuchařky z r.1920 zděděné po tchýni, jak píšeš v komentáři z 16. 11. 2015
20. 7. 2016 07:49
cecilka: eromotikony???
19. 7. 2016 23:41
casino: presne, a pod. Vase eromotikony su skutocne vystizne
19. 7. 2016 23:30
casino: Autorka nejsem já, ale kniha, kuchařka-Nejlepší recepty od Dony. Takže nepoopravím něco, co ona publikuje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 1 hodinou
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 2 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 2 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Přehled jídel, ve kterých počet hlavních surovin nepřesahuje 5
Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník
Další recepty
Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
70 názorů