Bramboráčky podle Aly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
Tuky | 45,91 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Servírujeme:
Dáme na talíř bramboráčky, hrst nakrouhaného zelí, zalijeme trochou omáčky (stačí půl středně velké naběračky) a nakonec dáme vejce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2016 20:21
Ala_Mal: popravdě ani já z toho nejsem nijak moudrá...ba právě naopak!!
11. 4. 2016 19:48
Ala_Mal: Takze se vytvori z cibule, vody, masoxu a mouky jakesi UHO?
Nejsem masox-nazi, ale tak nejak nechapu, co s tim vytvorenym produktem.
Nejsem masox-nazi, ale tak nejak nechapu, co s tim vytvorenym produktem.
11. 4. 2016 19:47
Ala_Mal: Jestli někdo použije vývar nebo masox je jeho věc, jestli jíška nebo ne taky - ptala jsem se, jestli tato omáčka se používá na zalití bramboráku či nakrouhaného syrového zelí. Ptám se proto, že číst umím a o zalití litrem omáčky jsem se nedočetla.
11. 4. 2016 19:38
Ala_Mal: Musím se hosty zastat. Nemám potíže s čtením a pochopením textu, ale ze zde uvedeného popisu není vůbec zřejmé, pro někoho, kdo takové jídlo nezná, jak se jídlo kompletuje a co s tou omáčkou vlastně udělat A zelí je syrové, jen nakrouhané?
Je to ale tedy pořádná nálož pro žaludek, ten můj by určitě protestoval
Je to ale tedy pořádná nálož pro žaludek, ten můj by určitě protestoval
11. 4. 2016 19:17
hosta: Umíte-li číst, určitě jste pochopil(a), že prioritou je vývar, třeba si odlít při tom, když děláte polévku a toto jídlo máte jako hlavní chod
Nejsem profík ... ale vím, že mouka v masoxu není "in" ;) Některým to nevadí a ulehčí si holt práci, jinak by se asi bujony neprodávaly, že :)
Nejsem profík ... ale vím, že mouka v masoxu není "in" ;) Některým to nevadí a ulehčí si holt práci, jinak by se asi bujony neprodávaly, že :)
10. 4. 2016 19:53
Drobek: děkuji..
10. 4. 2016 14:25
To se polévá tou moukou uvařenou v masoxu?
10. 4. 2016 14:06
Jistě, bramborák je přínosem do kuchyně v každé době.
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 2 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 5 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 5 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 5 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Přidáno 9. 6. 2024 14:55
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 1 hodinou
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 4 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 4 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 7 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 8 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 8 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 9 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 10 hodinami
Tvarohová rybičková pomazánka
Swarofka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Kyselina citrónová je opředena mnoha mýty. Víte, jak to s ní je doopravdy?
Další recepty
Tématické fráze: bramboracky omacka omáčky z bramboracky bramborak s vypec bramboráčky bramborak syrove zeli čím zahustit zelí z cerstve hlavky
Suroviny: brambory, cibule, zelí červené, česnek, majoránka, mouka hladká, cibulka, pepř, sůl, vejce, vývar masový
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
23 názorů