Škvarkové pagáče
Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, zapráší se po nich tak rychle, že příště budete muset udělat dvojitou dávku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 31 107 kJ / 7 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,94 g |
Tuky | 466,73 g |
Vláknina | 29,56 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,68 g |
Sacharidy | 635,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ideálne na posedenie s pohárikom vína.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2020 17:02
Luludi: trochu mlieka, staci 100 ml. Zvysok mlieka pocas miesenia pridam.
27. 10. 2020 16:21
Dobrý den.prosim kolik mléka mám dát asi na kvasek s droždím?
10. 12. 2017 09:08
Jana:
9. 12. 2017 19:54
Nejlepsi recept na pagacky jaky jsem nasla ! Ztratila jsem recept po me babicce ze Slovenska a tento se mu nejvic priblizil.Pagacky jsou skvela zalezitost ,ale kde je ma zdrava vyziva? Ach jo........ ale proc si neudelat radost a trochu zhresit ze jo?????
5. 11. 2017 21:52
Míla: Skvelá správa, mám radosť.
5. 11. 2017 21:36
Tak jsem dnes vyzkoušela Váš recept. Těsto mi zadělala pekárna (na začátku jsem jí měla otevřenou a mléko jsem po troškách přilévala dokud se mi nezdála správná konzistence) a povedly se výborně. I když jsem je nenechala dokynout na plechu. Pekla jsem je na 200°C asi 20 minut. Příště až budu mít škvarky tak je musím jen víc posolit a asi přidám i trošku pepře.
12. 10. 2017 07:48
Jirka: vďaka za odozvu, mám radosť.
11. 10. 2017 20:33
Magdalenka: díky moc, všechno vyšlo na jedničku
11. 10. 2017 19:21
Jirka: nie je za čo, treba mať trochu skúsenosti s pečením kysnutého cesta. Po takých 10 minútach možno aj zoslabiť, ak rúra veľmi pečie a cesto už vyskočilo...a pridať prípadne 5 minút..ťažko povedať, proste skúšať, jednoznačná odpoveď asi neexistuje. Ale dlhým pečením sa vysušujú. Nech sa darí a chutí.
11. 10. 2017 19:06
Magdalenka: děkuji, za chvíli půjdou do trouby
11. 10. 2017 19:03
Jirka: cca 15 min. pri 200 st. C.
11. 10. 2017 14:35
Dobrý den, chtěl bych se optat na kolik stupňů a na jak dlouho se pagáče pečou. Díky
3. 9. 2017 23:44
magdalenka: moc děkuji, to udělám manželovi radost, nevzdám to vyzkouším
18. 8. 2017 08:11
queens2: Napr. tu alebo aj pri iných receptoch:
https://www.toprecepty.cz/recept/47884-sobotni-skv...
https://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s... (a bezmedvedeieho cesnaku)
https://www.toprecepty.cz/recept/43302-skvarkovo-p...
ak budete takto postupovať ako v je uvedené v receptoch, bude sa vám dariť. Lístkovanie - lupienkovanie vznikne potretím cesta tukom, škvarkami a prekladaním. Prekladanie sa opakuje po krátkej dobe, pri vaľkaní cesta sa nesmú vrstvy pretrhnúť, preto netlačíme na váľok silne, ale s citom.
https://www.toprecepty.cz/recept/47884-sobotni-skv...
https://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s... (a bezmedvedeieho cesnaku)
https://www.toprecepty.cz/recept/43302-skvarkovo-p...
ak budete takto postupovať ako v je uvedené v receptoch, bude sa vám dariť. Lístkovanie - lupienkovanie vznikne potretím cesta tukom, škvarkami a prekladaním. Prekladanie sa opakuje po krátkej dobe, pri vaľkaní cesta sa nesmú vrstvy pretrhnúť, preto netlačíme na váľok silne, ale s citom.
17. 8. 2017 23:19
Dobrý večer, manžel chce po mně pagáče aby se loupali jako lupínky? :D Dělala je tak jeho teta na slovensku, amně se to nedaří...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 21 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Utopenci dle Borease
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
bystrouska uvařil před 38 minutami
Béřovický králík
Porschova Iva uvařila před 55 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
RomanPustaj uvařila před 12 hodinami
Výborný makovec
VeronikaJimenez2024cz uvařila před 12 hodinami
Vepřové plátky na pórku
HacRadek uvařila před 13 hodinami
Dudácká pomazánka
Swarofka uvařila před 14 hodinami
Domácí vánočka
Tomaassss uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé škvarky? Záleží na typu sádla i teplotě. A chce to jedno malé kouzlo...
Celine Dion ujíždí na arašídovém másle, miluje croissanty a nemá problém dát si párek v rohlíku nebo hranolky s kečupem
Škvarky a jejich využití: Máme pro vás přehled nejoblíbenějších receptů
Další recepty
Tématické fráze: pagáče škvarkové pagáče škvarkové bochánky pagáč škvarkové pagáče kynute recept na pagáče škvarkove pagačiky škvarkové pagáčky škvarkový pagáč pagáče recept recept na škvarkové pagáče oskvarkove pagace škvarkové pagáče jak je dělám já recept pagace recepty na pagače škvarkové pagáče recept recept na škvarkový pagáč recepty pagače pogáče madarské pagáče
Suroviny: mouka polohrubá, smetana kysaná, olej, žloutek, brambory, droždí čerstvé, cukr, mléko, sůl, škvarky, vejce
Škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P1gw
53 názorů