Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 973 kJ / 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,24 g |
Tuky | 7,92 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 182 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 18,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tak vařívala zadělávané kedlubny moje babička i maminka. Dnes jsem je uvařil k obědu.
Recept na domácí koprový ocet: používám odrostlý kopr, který odkvetl a začíná tvořit semínka. Nevadí když stonek začíná "dřevnatět". Otevřu litrový ocet, postavím do dřezu, stonky kopru nařežu na délku, aby se mi vlezly do octové flašky a láduju, kolik se vleze. Skladuji v temnu a použitelný je již za čtrnáct dnů.
Používám ho do zeleninových salátů, podmáslové polévky a moc mi s ním chutná tlačenka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2010 21:55
Další lákadlo na zpracování kedluben. Ale objevila jsem novinku (aspoň pro mne) - kedluben Troja, nedřevnatí a dorosta až do 18cm v průměru. Tak už se těším na zdejší recepty vč. tohoto
30. 5. 2009 21:25
Před chvílí jsem koukala do ledničky abych popřemýšlela co k zítřejšímu obědu. Našla jsem tam i ty 2 kedlubny, šunkovou a zbytek se taky najde. Takže si myslím, pokud dostanu povolení od manžela, že toto jídlo zítra bude u nás k obídku. Už se těším.
30. 5. 2009 21:05
V Albertu v přihrádce s kedlubnami měli dnes v podvečer už jen oškubané natě (asi hodně lidí četlo tento receptík... ), tak snad jindy... Tchán jich prý letos zasel celý záhon, tak na tvůj recept, Jendo, určitě dojde... Ale později.
30. 5. 2009 19:54
Jendo, když ne berušky, tak zas jetel, bože Moc hezké a taky docela jednoduché a omáčky jsou vždy u nás vítané, takže, +
30. 5. 2009 16:23
Eli, recept jsem vkládal skutečně jako tip, protože sám jsem několikrát tady narazil na recept, který jsem dlouho nedělal a na druhý den jsem realizoval.
30. 5. 2009 16:13
Vypadá to moc dobře, moje babička dělala kedlubny také tak, jen bez kopru do octa a s vařeným hovězím, kterému jsem se vyhýbala... Kedlubny bych si dala hned (právě jsem polkla naprázdno ), už jsem je hrozně dlouho neměla. Super tip, to bude jíst snad i synek "skorovegoš" - pro něj bez salámu, samozřejmě. Dík!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 36 minutami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 5 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sýrové těstíčko kedlubny recepty kedlubny s bramborem zadělávaný kedluben zpracovani kedluben salám v těstíčku kedluben s brambory recepty z kedlubny kedlubna s bramborem kedlubny co uvařit z kedlubny kedlubny na husto kedlubny recept co uvařit z kedluben jak zpracovat kedlubny recepty z kedluben kedlubny recept kedlubny na smetaně kedluben v těstíčku zpracování kedlubny
Suroviny: kedlubna, smetana sladká, bujón, mouka hladká, máslo, cukr, ocet, pepř bílý mletý, pepř mletý, květ muškátový, ořech muškátový, sůl, salám šunkový, vejce, mouka hladká, mléko, sýr uzený, koriandr sušený, brambory rané
Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4DE
6 názorů