Čerstvý krémový sýr
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 838 kJ / 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 5,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,50 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mléko použijte pouze čerstvé - z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.
Volně podle Apetitu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2016 14:42
sikulka7: můj komentář cice až tak moc k tomuto recetu nepatří,protože Jitka-Hosta v poznámce uvádí,že se máme vyvarovat krabicového mléka
Já jsem tady včera napsala,že jsem tento sýr právě z krabicového dělala.Toto mléko používám hodně let i na zalití kefírových tibet.houbiček a ještě se mi nestalo,že by byl kefír,nebo tento sýr hořký
Složení jsem si přečetla a nic závadného tam nevidím http://www.sdilej.eu/pics/bd4cfaff0f9a7e9548eda029...
Já jsem tady včera napsala,že jsem tento sýr právě z krabicového dělala.Toto mléko používám hodně let i na zalití kefírových tibet.houbiček a ještě se mi nestalo,že by byl kefír,nebo tento sýr hořký
Složení jsem si přečetla a nic závadného tam nevidím http://www.sdilej.eu/pics/bd4cfaff0f9a7e9548eda029...
9. 12. 2016 14:33
Už jsem to někde viděla, ale nezkoušela
9. 12. 2016 14:07
hosta: To co jsem napsala není hoax, ale důvěryhodná informace. V televizi o tom mluvil člověk, který tomu opravdu rozuměl a věděl o čem mluví a já měla manžela, který vystudoval mlékařskou školu a potvrdil mi tuto informaci. Já pouze napsala svůj názor. Nikomu nebráním, pokud chcete kupovat to krabicové "mléko" , kupujte, pijte ho a dávejte ho dětem. Jenom si občas přečtěte na zadní straně složení.Dobrou chuť.
9. 12. 2016 13:37
Jak bych to řekla ? - raději nekomentuji, ale přidám "puňtíka"
9. 12. 2016 13:13
sikulka7: Myslela jsem si dlouho totéž, různé hoaxy o dodávání hovězího loje, o recyklaci a nové pasterizaci atd. patří ke koloritu šířených informací. Trochu to ale vyvrací svým výtvorem Anička Kocíková, která "vyrobila" tento odkapaný sýr z mléka trvanlivého, krabicového, UHT. Tak nevím..
9. 12. 2016 12:12
Skvělý recept. Takhle moje babička dělávala doma tvaroh.Když se jí zdrclo mléko, zahřála a nechala překapat. Dneska už to tak jednoduché není, protože to co pijeme, není mléko. Kdysi dávno jsem poslouchala jakýsi pořad v televizi, kde bylo řečeno, že v krabici je jenom bílá voda, nic neobsahující a vše se dodává a nakonec olej kvůli tučnosti. Zkuste nechat zdrcnout krabicové mléko. Vznikne vám cosi odporného a hořkého, protože to nezkysne, ale olej žlukne. Od té doby už krabicové mléko nekupuju, ale jenom to "čerstvé" a utěšuju se, že to snad mléko ještě je.Vše, co je trvanlivé - mléko, sýry, jogurty - je mrtvá, bezcenná hmota bez minerálů, vitamínů, živin.
8. 12. 2016 20:16
zajímavé
8. 12. 2016 19:37
Anna Kocikova: díky - je to zas trochu jiné, než lučina, opravdu "sýrovější" - i když pomazánka by z toho asi šla také A že to jde i z krabicového trvanlivého mléka je fajn, já raději vycházela z doporučení v Apetitu
8. 12. 2016 19:32
hosta: Teda,Jituš,trvalo mi 1/2 hodiny,než jsem Ti přidala fotky... S tím citronem je to taková jistota.Mě se to také dlouho nesráželo
8. 12. 2016 19:22
Zkusím, dělám jen známou lučinu, ale takto jsem ještě nezkoušela a díky za tip
8. 12. 2016 19:09
Anna Kocikova: já tam ten citron přidala až skoro nakonec - pro sichr, protože se mi zdálo, že se to nesráží
8. 12. 2016 19:02
Jituško,určitě jste si pochutnali
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný Recept jsem nepřidávala,aby mě v komentářích "neumlátili" za to UHT
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný Recept jsem nepřidávala,aby mě v komentářích "neumlátili" za to UHT
8. 12. 2016 17:09
magdalenka: nee - odhaduju na 25 dkg - asi
8. 12. 2016 17:01
Ahoj, náhodou si neodvážila získanú hmotu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 19 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Právě bylo uvařeno:
Vepřový řízek naruby
Kubec uvařila před 46 minutami
Pudinková bábovka bez mouky
Alena2310 uvařil před 47 minutami
Banánové lívance
JakubSe uvařil před 51 minutami
Libečková polévka
Olympus uvařila před 55 minutami
Celerovo-čočková polévka s čubricou
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Focaccia s čerstvými rajčaty
danila uvařila před 1 hodinou
Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta
Radka81 uvařila před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
Cathy_1 uvařila před 1 hodinou
Hráškový krém se smetanou
Vacek Milan uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
encor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Mexická placka quesadilla původně sloužila jako miska. Dnes z ní připravíte jednoduchou večeři. Zkuste to podle receptu z Prostřena!
Jak připravit domácí mléčné produkty? Vyzkoušejte je s námi
Další recepty
Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept domácí sýr co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr sýr z čerstvého mléka recept na čerstvý syr čerstvý sýr výroba výroba krémového sýra recept na krémový sýr recept čerstvý sýr
Suroviny: mléko kefírové, sůl, šťáva citronová
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
29 názorů