Terlouka (černá polévka)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 726 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,47 g |
Tuky | 6,10 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 232,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Krkonošská kuchařka
Krev se u nás prodává na litry - pokud ji neseženete, autor v knize radí použít krevní tučnici nebo krvavé jelítko.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2017 11:13
Ivosisko: zabíjačky už několik let neděláme, občas z jelítek a vepřového vývaru uvařím falešnou prdelačku.
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev.... Zbytek krve mám zamražený a polívku určitě ráda zopakuji
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev.... Zbytek krve mám zamražený a polívku určitě ráda zopakuji
11. 1. 2017 22:01
Miluji prdelanku ....... samozřejmě, není nad tu pravou, autentickou, nabranou přímo z kotle, mrzne až praští, nad kotlíkem vystupují dva sloupce - jeden je kouř z přikladaného dřeva, druhý pak pára z kotle ..... ach jo, kde jsou ty časy?
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
11. 1. 2017 11:22
Díky jsem za sortiment naší masny opravdu vděčná - vepřovou hlavu jsme dali vařit víceméně "na chuť", a protože jsem si vzpomněla na tuto polévku, hned jsem objednala a nechala koupit krev. A výborná polévka pak byla během chvilky hotová
10. 1. 2017 16:28
Zabijačkovou polévku mám velmi ráda
10. 1. 2017 16:09
cathleen: len ja to mám akosi od ruky...
10. 1. 2017 16:04
magdalenka: máme tu blízko jatka a výborně zásobenou masnu. Stačí dát vědět den dopředu, co bych ráda - mají prakticky všechno kolem masa.
10. 1. 2017 15:56
Cat, aj ja by som prišla...
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...
10. 1. 2017 15:43
cathleen: díky za pozvání, že si manžel pochutnal - o tom vůbec nepochybuju
10. 1. 2017 15:32
maris: a já bych tě tak ráda pozvala! Ta krev, co prodávají, mě příjemně překvapila - v petce, tekutá, čistá, paráda
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil)
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil)
10. 1. 2017 15:21
Ani nevíš, s jakou chutí bych si dala, u nás se ale krev neprodává / tedy - nevím o tom / a těm konzervám nevěřím. Jedině koupit nějaké dobré kvalitní jelítko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 23 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 27 minutami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 32 minutami
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 43 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 1 hodinou
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 3 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 10 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Osvědčené tipy, jak ušetřit čas při vaření luštěnin: Zjednodušme si přípravu těchto zdravých potravin a konzumujme je častěji
Další recepty
Tématické fráze: krvavá polévka polevka z krve jak zavařit prdelačku jak dlouho varit krvavou polevku jak zavařit polévku jak varit cernou polivku krvavá zabijačková polévka černá polévka polévka z vepřové krve jak dlouho vařit krev jak dlouho varit prdelacku vepřová krev polévka zabijačková polévka krvavá krvava polivka krvavá polevka z jelítka jak uvarit cernou polevku pri zabijení jak zavařit černou polevku polévka z čerstvé krve jak dlouho varit krev vpolevce jak zavařit krev do prdelačky
Suroviny: hlava vepřová, kroupy ječné, krev vepřová, sůl, pepř, majoránka, česnek
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
10 názorů