Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Suroviny
Porce: 2,25 l hotové směsi
Nutriční hodnoty
Energie | 26 680 kJ / 6 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 416,00 g |
Tuky | 523,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 4,76 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vyzkoušela jsem domácí hovězí v pomalém i tlakovém hrnci.
Chuťově jsou obě verze k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2017 11:00
Anna Kocikova:
Citujete
No, ten citát má cosi do sebe, že leč už zítra málokdo pochopí wcg
Citujete
No, ten citát má cosi do sebe, že leč už zítra málokdo pochopí wcg
11. 2. 2017 10:53
Doma sme mali kuchtu ešte z Maďarska, to som chodila niekede na SVŠ-ku (alebo ešte na základku?). Keď som sa vydala, kúpila som kuchty dve, rôzneho objemu. Používam často, Na rôzne potraviny. Nikdy sa nič nepripálilo, ono to chce trocha praxe, koľko tekutiny do nej dám, aby sa mäso (alebo iný pokrm) dusilo, nie varilo a pritom sa nič nepripálilo.
11. 2. 2017 10:48
casino: cituji Proč neponechat na kuchtíkově vůli, zda se bude s něčím kuchtit a paplat, či zda použije hotový produkt, že?
7. 2. 2017 19:03
hosta:
Zajímavé?
Možná že jako pokus ano
Ale k čemu to je?
Pominu-li zanedbatelný rozdíl v ceně, pak snad jen k tomu, že se díky uložení sádla na dno sníží riziko připálení masa v Papiňáku...
Když jsem poprvé kvůli nedostatku kapaliny hrnec otevřel, tak to bylo na suchu, ale jinak v pohodě
Neprozřetelně jsem směs zamíchal (a ochutnal - sádlo už bylo jak máslo) přilil vodu a po čase mi Papiňák vyslal pachový signál, že už je hotovo (ale už 5 minut před tím se u kuchyně začala olizovat psiska v předtuše, že budou mít hody)
No, než to setrvačností došlo, tak už bylo málem vymalováno ale psiska tentokrát ostrouhala
Zajímavé?
Možná že jako pokus ano
Ale k čemu to je?
Pominu-li zanedbatelný rozdíl v ceně, pak snad jen k tomu, že se díky uložení sádla na dno sníží riziko připálení masa v Papiňáku...
Když jsem poprvé kvůli nedostatku kapaliny hrnec otevřel, tak to bylo na suchu, ale jinak v pohodě
Neprozřetelně jsem směs zamíchal (a ochutnal - sádlo už bylo jak máslo) přilil vodu a po čase mi Papiňák vyslal pachový signál, že už je hotovo (ale už 5 minut před tím se u kuchyně začala olizovat psiska v předtuše, že budou mít hody)
No, než to setrvačností došlo, tak už bylo málem vymalováno ale psiska tentokrát ostrouhala
7. 2. 2017 18:55
casino: Máte můj obdiv, že jste to zkusil a je fajn, že to funguje i se syrovým sádlem
7. 2. 2017 17:37
casino: ale vida - to je zajímavé
7. 2. 2017 16:34
Jak níže napsali, tak udělali
Asi deset roků jsem neměl Kuktu v ruce. Nakonec jsem ho našel a posléze i jakési těsnění, ale stejně čmoudil jak Vesuv.
Rcp jsem dodržel, a kdybych nedoléval vodu, tak maso bylo po hodině OK.
Hřbetní sádlo bylo na větší kostky (že aby se v případě neúspěchu lépe vybíraly) a vyskládal jsem je na dno hrnce (že aby se maso náhodou nepřipálilo). Po dohotovení bylo sádlo jako "máslo" a pár kostek jsem jen tak vysál jako ústřice Posléze to uvařené sádlo jen co uvidělo šťouchadlo, tak se takřka samo od sebe rozpadlo v niveč.
Zkrátka, je to fajne a blaží mě, že jsem se tentokrát (stran použití syrového sádla), nespletl
No, málem bych zapomněl: místo vývaru jsem použil krychličku OXO Beef
Asi deset roků jsem neměl Kuktu v ruce. Nakonec jsem ho našel a posléze i jakési těsnění, ale stejně čmoudil jak Vesuv.
Rcp jsem dodržel, a kdybych nedoléval vodu, tak maso bylo po hodině OK.
Hřbetní sádlo bylo na větší kostky (že aby se v případě neúspěchu lépe vybíraly) a vyskládal jsem je na dno hrnce (že aby se maso náhodou nepřipálilo). Po dohotovení bylo sádlo jako "máslo" a pár kostek jsem jen tak vysál jako ústřice Posléze to uvařené sádlo jen co uvidělo šťouchadlo, tak se takřka samo od sebe rozpadlo v niveč.
Zkrátka, je to fajne a blaží mě, že jsem se tentokrát (stran použití syrového sádla), nespletl
No, málem bych zapomněl: místo vývaru jsem použil krychličku OXO Beef
6. 2. 2017 16:23
mysulka: Děkuji
31. 1. 2017 21:14
30. 1. 2017 16:27
Děkuji,že jste receptu věnovali pozornostDěkuji za komentáře,připomínky i hodnocení
Sádlo jesem použila škvařené,2 kostky po 250g.Na fotce jsou již bez obalu.
Syrové sádlo bych já osobně nepoužila.Bála bych se,že by se chuť hovězího hodně přebila.Nedávno jsem při zkoušení tohoto hovězího,ale v tlakovém hrnci použila jen 250g škvařeného sádla a hotový produkt byl takový suchší.Proto jsem při 2 pokusu použila větší množství sádla.
Na hovězí"rillettes"bych místo vývaru použila kvalitní červené víno a přidala bych snítku tymiánu,nebo rozmarýnu.Jen nevím,jak by to s přidáním sádla chutnalo.Takový experiment dělat raději nebudu
Sádlo jesem použila škvařené,2 kostky po 250g.Na fotce jsou již bez obalu.
Syrové sádlo bych já osobně nepoužila.Bála bych se,že by se chuť hovězího hodně přebila.Nedávno jsem při zkoušení tohoto hovězího,ale v tlakovém hrnci použila jen 250g škvařeného sádla a hotový produkt byl takový suchší.Proto jsem při 2 pokusu použila větší množství sádla.
Na hovězí"rillettes"bych místo vývaru použila kvalitní červené víno a přidala bych snítku tymiánu,nebo rozmarýnu.Jen nevím,jak by to s přidáním sádla chutnalo.Takový experiment dělat raději nebudu
28. 1. 2017 19:47
Nostalgické vzpomínky, vypadá to hodně lákavě, už mám uloženo
28. 1. 2017 13:15
casino: No, zkusit to můžete, Vy máte pokusy rád, tak do toho Asi to bude, jako byste dělal kližku zároveň s hodně tučným bůčkem. Já raději každé zvlášť.
28. 1. 2017 12:49
zizala:
No, já taky ne (ale já bych podle rcp konfitoval SE syrovým sádlem)
Myslíte ale, že po uvaření bude sádlo jiné, než jak se říká "na máčku"?
No, já taky ne (ale já bych podle rcp konfitoval SE syrovým sádlem)
Myslíte ale, že po uvaření bude sádlo jiné, než jak se říká "na máčku"?
28. 1. 2017 12:37
casino: Neumím si představit na syrovém sádle konfitovat maso, ale můžete to zkusit a podat raport
28. 1. 2017 10:28
hosta:
Jj, už to vidím na 3. fotce
Mě popletla ta 4. fotka
Omlouvám se
No, asi by to fungovalo i se syrovým sádlem, že
Jj, už to vidím na 3. fotce
Mě popletla ta 4. fotka
Omlouvám se
No, asi by to fungovalo i se syrovým sádlem, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Toustové smaženky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Přidáno před 21 hodinami
Topinky s masovou směsí
Přidáno před 22 hodinami
Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Přidáno před 23 hodinami
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno 9. 6. 2024 07:50
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Právě bylo uvařeno:
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 10 minutami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 2 hodinami
Tvarohová rybičková pomazánka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Kokosovo tvarohový koláč - strouhaný
Marylka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Marylka uvařil před 3 hodinami
Bramborovo-špenátové placičky
no.hanka@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Mleté řízky s nivou
Racek73 uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí ve vlastní štávě hovězí ve vlastní štávě recept hovezi na stave hovězí maso na stave hovězí maso ve vlastní štávě hovězí maso ve vlastní šťávě recept hovězí ve vlastní štavě recepty hovězí kostky ve vlastní šťávě hovězí ve vlastní šťávě - recepty hovězí maso v papiňáku hovězi na vlastni šťávě recept na hovězí ve vlastní šťávě zavařené hovězí maso recept hovězí ve vlastní šťávě s bramborem recept hovězí sádlo hovezi na stave recepty recept hovezi ve vlastni stave zavařené hovězí maso hovezí ve vlastní štave hovězí maso ve vlastní štáve recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, vývar hovězí, sůl
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAzx
25 názorů