Francouzské palačinky
Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,04 g |
Tuky | 65,43 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 234,63 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2015 19:15
Heli3 dík a jdu poslat bod.
PS I velikost vajíček a vlkost mouky či stupeň rozpálení pánve může hrát roli!!
Použila jsem máslo místo oleje Nedůležité, jde jen o pocit
14. 2. 2015 15:04
6. 1. 2015 20:35
16. 11. 2014 21:46
28. 9. 2014 20:43
23. 6. 2014 07:55
Podařily se ti hned ,že. Já nevím,jak to někdo muže pokazit ,viz. komentáře.
23. 6. 2014 06:31
Manžel sež.. snědl 6 najednou .
Mám uloženo a myslím, že jiné už dělat nebudu.
20. 6. 2014 17:57
Možná by to chtělo opravit tu mouku na 300 g. Mám pocit ,že té mouky bylo málo špatně si přečetla komentáře a recept jinak by to přece nemohlo být vodové ! No,ne!
20. 6. 2014 17:15
20. 6. 2014 07:38
Před použitím po odležení je nutno těsto přemíchat a pak smažit.Jinak opravdu na tom nic není 250 ml vody ,250 ml mléko a 300 g mouky a ostatní není nic složitého.
19. 6. 2014 19:00
17. 6. 2014 12:59
15. 3. 2014 15:53
9. 2. 2014 23:27
Náhodou jsem před měsícem zkoušel vliv odležení těsta na kvalitu palačinek...
Tady v komentářích http://www.labuznik.cz/recept/palacinky-zakladni-t...
9. 2. 2014 21:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 37 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 55 minutami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na křupavé palačinky. Obvykle je připravujeme jemné a vláčné, pouze s malým množstvím tuku, ale jde to i jinak
Desatero rad na téma palačinky: Z čeho připravit těsto a jak palačinky smažit
Palačinky podle receptu Zdeňka Pohlreicha: Jemné a krásně vláčné, dochucené marmeládou a pocukrované chutnají skvěle
Další recepty
Tématické fráze: palačinky francouzské palačinky francouzské palačinky recept palačinky recept palačinky recept těsto recept na výborné palačinky recept palačinky recept na francouzské palačinky palačinky francouzske těsto na francouzské palačinky výborné palačinky těsto na palačinky francouzská palačinka francouské palačinky luxusní palačinky recept na palacinky recept francouzské palačinky francouzske palacinky recept testo nejlepsi palacinky nejlepší francouzské palačinky
Suroviny: mléko, voda, vejce, olej, rum, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, olej
Francouzské palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4807
177 názorů