Brambory cibuláčky z papiňáku
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 997 kJ / 477 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,20 g |
Tuky | 11,84 g |
Vláknina | 21,04 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 516 mg |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 77,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2018 13:07
casino: Děkuji za názorWorcester používám obyčejný od mammity,ale rozhodně ho tady jako klíčovou surovinu neuvádím.Je to jen dochucovadlo.
Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné
Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné
30. 6. 2018 19:27
Anna Kocikova:
Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči
K jídlu mám spíše intimní vztah a rád se s ním mazlím i při vaření
***
Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný
Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4 PL worcesteru (tedy co zemák, to 1PL tekutého koření), tak to se mnou sekne a bude pokoj, že
No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou? To mi úplně stačí tento: https://www.toprecepty.cz/recept/40162-dusene-bram...
Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči
K jídlu mám spíše intimní vztah a rád se s ním mazlím i při vaření
***
Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný
Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4 PL worcesteru (tedy co zemák, to 1PL tekutého koření), tak to se mnou sekne a bude pokoj, že
No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou? To mi úplně stačí tento: https://www.toprecepty.cz/recept/40162-dusene-bram...
30. 6. 2018 10:32
casino: Worcester nahradit vodou?Ano i 4 PL obyčejné vody udělají za pár minut spolu s ostatními surovinami chutnou šťávu.Ne každý má worcester rád
26. 6. 2018 12:03
Anna Kocikova:
Worcester nahradit vodou?
Hmmm...
Worcester nahradit vodou?
Hmmm...
26. 6. 2018 11:00
Anna Kocikova:
26. 6. 2018 10:41
Omlouvám se za chybu v receptu
Hambro: Brambory přidáme po orestování cibule atd...jdu to do receptu dopsat a děkuji za povšimnutí
Jana Dorazinová-Remková: Jak píše Cathleen,cibule růžovou slaninu ochladí a navíc 3 kusy pustí dostatečné množství šťávy takže se slanina opravdu nespálí.
casino: Neuvádím,že se worcester musí použít za každou cenu.Kdo ho nemá rád,může nahradit jinou tekutinou např.vodu nebo vývarem.
Hambro: Brambory přidáme po orestování cibule atd...jdu to do receptu dopsat a děkuji za povšimnutí
Jana Dorazinová-Remková: Jak píše Cathleen,cibule růžovou slaninu ochladí a navíc 3 kusy pustí dostatečné množství šťávy takže se slanina opravdu nespálí.
casino: Neuvádím,že se worcester musí použít za každou cenu.Kdo ho nemá rád,může nahradit jinou tekutinou např.vodu nebo vývarem.
26. 6. 2018 09:23
cathleen: Díky
Já jsem taky ale... Kdybych si hned, a ne až teď, prohlédla fotky, tak jsem ani nemusela psát. Je tam pěkně nafocený postup.
Já jsem taky ale... Kdybych si hned, a ne až teď, prohlédla fotky, tak jsem ani nemusela psát. Je tam pěkně nafocený postup.
26. 6. 2018 08:50
Hambro: Drahuška to určitě doupraví Se slaninou mám zkušenost takovou, že když k ní, už lehce osmažené (růžové - jako se píše v receptu) přidám cibuli, celá směs se tím lehce ochladí a slanina se už více nevypéká, určitě nepálí.
26. 6. 2018 00:27
Jana Dorazinová-Remková: Jani, myslíš od začátku hned vše dohromady? Já jsem zase myslela brambory přidat až nakonec. Těsně před zavřením papiňáku. A s tou slaninou máš asi pravdu.
26. 6. 2018 00:24
casino: Samozřejmě a taky česnek, aby už to bylo všecko. Vlastně pepř se nám někam ztratil.
26. 6. 2018 00:23
Hambro: Brambory, jestli tomu dobře rozumím, se dávají hned spolu se zeleninou. Jen si nejsem jistá, že slanina, když zrůžoví se pak nespálí, když budeme čekat na zezlátnutí cibule.
25. 6. 2018 23:43
Hambro:
Asi poté co cibule chytne barvu a před tím, než se hrnec zadekluje, že
Ale hlavně neopomeňte přidat worcester...
Asi poté co cibule chytne barvu a před tím, než se hrnec zadekluje, že
Ale hlavně neopomeňte přidat worcester...
25. 6. 2018 23:17
Můžete prosím do postupu doplnit v kterou chvíli se do papiňáku přidávají brambory? Je tam jenom na začátku, že se brambory nakrájí na 0,5 cm plátky a dál už o bramborách není zmínka, až pak na konci, že se osolí a podávají. Asi po orestování slaniny, kmínu, cibule atd., že? Recept se mi líbí, ráda ho vyzkouším.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: brambory v papiňáku brambory z papiňáku recept v papiňáku recepty z papiňáku brambory pecene v papiňáku recept na brambory v papiňáku vareni brambor v tlakaci pokrmy z papinaku cibuláčky s brambory brambory cibulacky
Suroviny: brambory, cibule, česnek, slanina anglická, olej, omáčka worcesterová, kmín celý, pepř mletý, sůl, pažitka
Brambory cibuláčky z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OnNr
13 názorů