Svíčková mojí babičky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 069 kJ / 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,36 g |
Tuky | 80,64 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 466 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2021 20:46
K receptu jen tolik, že:
a) Vaší babičce to chutnalo a to je důležité;
b) Když nebude zelenina tak nahrubo nakrájená, lépe se vyrestuje do omáčky;
c) v technologickém postupu změníte pořadí - nejprve zelenina, a až když je zabarvená (trvá to déle než u cibule), pak teprve přidejte cibuli, ta nepotřebuje tolik času a jsou pak zároveň připravené k dalšímu vaření;
d) Maso vcelku (jak správně píše někdo v komentářích) je správně, protože ho můžete našpikovat (hovězí maso je suché) a vcelku opéct, čímž srazíte povrchovou bílkovinu a tím uzavřete póry a alespoň trochu zamezíte vysoušení masa. V jednotlivých porcích není co zachraňovat, tak můžete dělat hovězí plátky na česneku, ale ne svíčkovu na smetaně.
e) rozhodně pochvala za hustotu omáčky bez mouky, značí to neošizený základ na omáčku, dostatek zeleniny a dalších ingrediencí.
Kritické poznámky přijímejte s klidem, buď jsou inspirativní a pak je využijte, protože jsou míněny v dobrém, nebo ne, a pak si jimi nekažte náladu.
a) Vaší babičce to chutnalo a to je důležité;
b) Když nebude zelenina tak nahrubo nakrájená, lépe se vyrestuje do omáčky;
c) v technologickém postupu změníte pořadí - nejprve zelenina, a až když je zabarvená (trvá to déle než u cibule), pak teprve přidejte cibuli, ta nepotřebuje tolik času a jsou pak zároveň připravené k dalšímu vaření;
d) Maso vcelku (jak správně píše někdo v komentářích) je správně, protože ho můžete našpikovat (hovězí maso je suché) a vcelku opéct, čímž srazíte povrchovou bílkovinu a tím uzavřete póry a alespoň trochu zamezíte vysoušení masa. V jednotlivých porcích není co zachraňovat, tak můžete dělat hovězí plátky na česneku, ale ne svíčkovu na smetaně.
e) rozhodně pochvala za hustotu omáčky bez mouky, značí to neošizený základ na omáčku, dostatek zeleniny a dalších ingrediencí.
Kritické poznámky přijímejte s klidem, buď jsou inspirativní a pak je využijte, protože jsou míněny v dobrém, nebo ne, a pak si jimi nekažte náladu.
20. 1. 2020 10:33
Říká se, že děti nenesou zodpovědnost za rodiče a tady asi platí, že prarodiče nejsou odpovědní za vnoučata..., ale vraťme se k receptu
Babička měla evidentně v oblibě nenavinulou omáčku (nepoužila citron či ocet), protože na 5 mrkví (sic přidaná 1 lžíce zakysané smetany jako by tam ani nebyla, že
No, autorce ale určitě nelze upřít jistou upřímnost: "hovězí kýta, plec v celku (já měla teď silnější plátky)"
Babička dělala maso vcelku, protože jistojistě věděla, že maso krájené ex post je proti předem krájenému masu jako nebe a gajdy, že
Babička měla evidentně v oblibě nenavinulou omáčku (nepoužila citron či ocet), protože na 5 mrkví (sic přidaná 1 lžíce zakysané smetany jako by tam ani nebyla, že
No, autorce ale určitě nelze upřít jistou upřímnost: "hovězí kýta, plec v celku (já měla teď silnější plátky)"
Babička dělala maso vcelku, protože jistojistě věděla, že maso krájené ex post je proti předem krájenému masu jako nebe a gajdy, že
20. 1. 2020 08:05
Martina246: Z toho bych se tak neradovala, být Vámi. Vyskytnou se občas tací, kteří si recept okamžitě oblíbí, jakmile si někdo dovolí vznést k němu nějakou připomínku. Vám není nápadné, že se jména Vašich obdivovatelů nápadně opakují?
19. 1. 2020 20:47
Eja57: dívala jsem se a u každého receptu mám že si oblíbili 4 kuchaři.. Tak marné to není hlavne že nám chutná
19. 1. 2020 20:27
Eja57: nikdo nechce aby jste podle mě vařila. Jak už jsem uvedla mě to hned upravit nešlo. Myslela jsem že se tady vaří a ne uráží...
19. 1. 2020 16:28
Martina246: Neřešíme kraviny...máme oprávněně výhrady k tomu, že nerespektujete pravidla webu, protože to za Vás NĚKDO udělá...a to opakovaně...a zřejmě je Vám to úplně jedno, protože VY jste sem přidala recept a my si máme sednout na zadek a zbožně zírat a podle něj vařit....ale takhle to nefunguje - ani v životě ne....
19. 1. 2020 16:18
19. 1. 2020 15:56
Moderátorky smažte to, to je debata fakt o ničem...stejně jako u předchozích receptů autorky....
19. 1. 2020 15:42
magdalenka: aby jste se ne..... Řešíte kraviny
19. 1. 2020 15:40
magdalenka: děkuji za upozornění
19. 1. 2020 15:40
Eja57: ano ano všimla jsem si. Tak o co jde když to opravily... Děvčata vy asi nemáte nic na práci než stále někoho kritizovat. A pořád ty stejné
19. 1. 2020 10:53
Eja57: my máme porekadlo - "Komu niet rady, tomu niet pomoci..."
19. 1. 2020 10:52
Martina246: CO chcete opravovat moderátorky už to opravily, jedou taky v režimu 24/7....
19. 1. 2020 10:24
magdalenka: tak už vím co jsem udělala špatně jak bude chvilka tak to opravím
19. 1. 2020 10:21
Je divné že jsem to psala jako minule a upravilo se to tak nevim
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 10 minutami
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 23 minutami
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 41 minutami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 1 hodinou
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 1 hodinou
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 2 hodinami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 2 hodinami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Další recepty
Tématické fráze: svíčková od babicy recepty od babičky plecko svíčková recept top recepty svíčková dle babičky svíčková od babičky
Suroviny: plec vepřová, cibule, mrkev, petržel, celer, máslo, slanina uzená, sůl, cukr, hořčice plnotučná, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, smetana ke šlehání, smetana zakysaná
Svíčková mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vVr8
33 názorů