Hlívové rizoto
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 8 611 kJ / 2 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,96 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 42,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 434,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2020 09:30
Eja57: děkuji za opravu ,stala se chyba , opravdu to je "dubáček" ,asi jsem se překlepla
11. 7. 2020 09:12
Eja57: Já jsem hlívu koupila asi jen 2x v marketu, kde byla již zabalená v krabičce a tam jsem si mladé plodnice vybírat nemohla. Jde také pěstovat v domácích podmínkách, ale k tomu jsem se zatím nedopracovala. Ale určitě ji nezatracuji
11. 7. 2020 07:54
Yanull, Casino...já bych hlívu rozhodně nezatracovala....chce to fakt mladé plodnice a kloboučky krájet podle mne "napříč", hlavně do "dršťkovky", ta je z hlívy úžasná, i to jako drštičky vypadá....
Ale tady se mi líbí i ten salátek by mi chutnal...( jen ehm ne dubníček ale dubáček....)
Ale tady se mi líbí i ten salátek by mi chutnal...( jen ehm ne dubníček ale dubáček....)
10. 7. 2020 19:12
Ivusa: Recept se mi líbí, dělám skoro stejně. Jen si tu hlívu dusím dále, ale nikdy jsem to nestopovala, jak dlouho. Já hlívu také krájím, a ty nožičky krájím na slabá kolečka, ono to rychleji změkne. Moc zdravím!
10. 7. 2020 19:03
Františka: On má asi každý jinou hranici , při která mu přijde nějaká poživatina houževnatější, nežli jinému člověku. Ono to bude podobné, jako s tím, že někdo má rád zeleninu "al dente" tvrdší a někdo o trochu více povařenou, i když nepřevařenou. Myslím, že to tak bude. Ale každý, kdo má houby rád, se snad s hlívou zkamarádí, i když po svém, hlíva za to určitě stojí. Moc zdravím!
10. 7. 2020 18:56
yanull: každý jak je komu libo,hlíva ústřičná je úžasná jako potravina samotná..... například do guláše a falešné držkové ...ale samozřejmě nikomu nic nenutím ...
10. 7. 2020 18:53
casino: Měla jsem mladinkou hlívu ,takřka ještě pannu,a byla chutná a hotová už po 10 minutách dušení pod pokličkou.Rizoto ,to pravé Italské,to skutečně není,ale u násna Moravě tomu rizoto říkáme,a máme ho takhle rádi ...
10. 7. 2020 18:38
jsem zmatena, hlivu mam rada a i celkem casto varim :) jako žužu mi teda neprijde :)))) ale normalne ji krajim na prouzky a nebo smazim ci pecu v celku
10. 7. 2020 16:51
casino: Podle mojí zkušenosti - hlívu kupuji jen, když má poměrně malé plodnice a je hodně světlá. To jsou podle mně známky, že je hodně mladá (to ještě není až tolik houževnatá). Plodnice - kloboučky - používám na vaření, netrhám po vlákně, ale krájím je příčně přes lupeny (přes vlákno), například v držťkové polévce to vypadá opravdu podobně jako držťky, kloboučky se dají i obalovat a smažit (pomaleji, jsou fakt moc dobré, i když méně "masité") atd. Nohy lze nakrájet na hodně slabá kolečka a přidat také do polévky, nebo do jiného pokrmu (třeba i předem tepelně upravená do rizota ). Někdo je pokrájí, suší a pak z nich dělá houbový prášek. To asi příště zkusím, hlíva voní docela pěkně "houbově". Ale s tou hodinou tepelné úpravy máte úplnou pravdu. Zdravím!
10. 7. 2020 15:49
casino: Mám stejnou zkušenost, hlívu jako žužu ne, proto ji užívám pouze jako potravinový doplněk, mletou v želatinové tobolce a mám za to, že je to po zdravotní stránce i více účinné
10. 7. 2020 15:43
"Hlívové rizoto"
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 5 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 7 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 8 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 9 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 10 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 11 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Horká domácí čokoláda zlepší náladu, zahřeje a dodá energii. Poradíme, jak ji udělat nejlepší a čím ji dochutit
Další recepty
Suroviny: rýže, hlíva ústřičná, cibule, sádlo, kmín celý, paprika sušená uzená, pepř, špek
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
11 názorů