Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 052 kJ / 3 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,42 g |
Tuky | 170,18 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 471,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bábovka je tradiční a svým vzhledem i chutí typické sladké pečivo, které je oblíbené v celé střední Evropě. Můžete se s ním tak setkat i na Slovensku, Polsku, v části Německa či v Rakousku. První zmínky o bábovce lze dohledat již v 15. století. Název „bábovka“ může mít několik významů. Odvozuje se od původní formy, která měla podobu staré ženy, nebo má na název vliv, že ji pekly především babičky, či to, že díky měkké konzistenci právě jim hodně chutnala.https://superzdrave.cz/tvarohova-mramorova-babovka...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 40 minutami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 54 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 2 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 2 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit tvarohovou náplň do palačinek? Vychutnejte si je s lahodně a originálně ochuceným tvarohem
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, tvaroh polotučný, máslo, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, sůl, čokoláda hořká, mandle sekané, jahody
Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3lz
0 názorů