Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Mramorovaná bábovka nebo dort je efektní způsob ozdobení těsta. Část těsta obarvíme kakaovým práškem, který do těsta vmícháme. Při pečení vznikne efekt střídání barev.
Bábovkové nebo dortové těsto rozdělte na dvě části. Mohou být stejně velké nebo jedna část větší než druhá. Jednu část obarvěte prosátým práškovým kakaem. Někdy je nutné kakaové těsto trošku naředit tekutinou, aby nebylo hutné.
Bábovkovou nebo dortovou formu připravte podle návodu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můžete vyzkoušet dva způsoby mramorování
1. Nalijete polovinu světlého těsta. Na něj nalijete tmavé těsto a zakryjete zbytkem světlého. Pak lehce projedete špejlí, aby se mírně vrstvy promíchaly. Své udělá i zdvihání těsta při pečení.
2. Světlé a tmavé ne moc husté těsto klademe do formy po malých vrstvách lžící. Vždy na vrstvu světlého patří tmavé a naopak. Tíhou těsta se vrstvy samy rozlijí. Toto mramorování je pracnější, ale po upečení efektnější.
Při krájení upečeného a vychladlého korpusu vidíme hezké střídání barev.
Záleží na vás, které mramorování si zvolíte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 4 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Jak mrazit houby. Jednoduchý postup uložení hub zvládneme během chvilky a v zimě pak budeme mít další možnosti, co vařit
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Komentáře