Kuře na paprice na způsob paprikáše
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 317 kJ / 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,06 g |
Tuky | 43,27 g |
Vláknina | 7,85 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maďar by si ještě asi přidal pálivou papriku a rajčatový protlak nebo rajče, já jsem to chtěla přiblížit naším českým zvyklostem a chutím. Nechci tvrdit, že se tento paprikáš na různých místech jak na Slovensku, tak i v Maďarsku vaří právě takto, je to spíše počeštěná verze.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2020 17:38
SilviaD: tak tak, u nás cokoli s omáčkou s přílohou na talíř zásadně bez kostí a kůže ( čuníci si pak dojedou v kastrole dle chuti - dočistí kosti, někdo i třeba kůžičku, ale na talíř ne....)...u pečeného kuřete s brkaší to nevadí, ale s omáčkou ano
7. 10. 2020 17:14
U nás sa paprikáš z kurčaťa tiež varí s kožou ale po uvarení kurča oberiem a do paprikáša dám len kúsky mäsa lebo rozmaznaní členovia našej domácnosti ho inak nechcú. Inak musím sa priznať, že ja ju tiež nemám rada.
7. 10. 2020 13:29
rihana: Děkuji za komentář! Já ty kůže mám také ráda, ale někdo je nesnáší. Přitom je ten kolagen zdravý na klouby. No mne klouby fakt nevržou! Dík a přeji krásný den!
7. 10. 2020 11:36
Já si tu kůži nechává pro sebe, miluju ji. Rodina ji nechce.
4. 10. 2020 22:52
casino: Zase jste mně rozesmál! Trefil jste hřebíček na hlavičku! Já také nesundavám kůži, ale někdo to nemá rád, tak proto! Já vařila ale s kůží a ona mi mrška sama sklouzla ze stehýnka (v kastrole, těsně před servírováním na talíř). Ale to nevadí, pejska nemám, zato ty kůžičky "obětavě" s omáčkou sním! Ale neříkejte to na mně, já to tutlám! Dík za komentář a zdravím!
4. 10. 2020 22:37
"... odstraníme kůži."
A proč
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč?
No, možná kvůli cholesterolu, že...
A proč
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč?
No, možná kvůli cholesterolu, že...
4. 10. 2020 21:45
Jaromíra18: Děkuji za milý komentář!
4. 10. 2020 21:41
Dobrůtka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 7 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 8 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 10 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 10 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 10 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 11 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 12 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Suroviny: kuře, sůl, pepř, cibule, paprika sušená sladká, slanina uzená, sádlo, bobkový list, koření nové koření, vývar, mouka, smetana na vaření
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
8 názorů