Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 202 kJ / 2 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,02 g |
Tuky | 146,59 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 5,58 g |
Sacharidy | 58,99 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2021 21:00
8. 2. 2021 19:25
Při technologickém postupu je vhodné zabalené ptáčky na tukem vytřeném pekáči prudce v troubě zapéct až do hnědého zabarvení a poté je zalít ne zlatovým (to vznikne ne pěkně hnědá hovězí šťáva, ale tekutina, která vypadá, jako šedivá voda z nádobí), ale mírně tmavším cibulo-slaninovým základem (nebo do takového základu zapečené ptáčky přendat a výpek odvařit (aby nic nepřišlo nazmar a poté dusit do měkka.
Po vyjmutí ptáčků doděláme šťávu (ne omáčku, ta se od šťávy liší konzistencí – guláš = šťáva, koprovka = omáčka) a pro experimentátory doporučení – zkuste opatrně dochucovat (postupně přidávat) unikátně „vyladěným“ nálevem ze Znojemských okurek. Jiné okurky se vyznačují nevyváženou buď slaností, sladkostí či kyselostí. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolice s Nivou
Marylka uvařila před 7 minutami
Kuře na rýži
limosek uvařila před 26 minutami
Kynutý tvarohový závin
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
kimlo uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 8 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 12 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 13 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 13 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Suroviny: roštěnec hovězí, hořčice plnotučná, vejce, bok uzený, cibule, okurky sterilované, sádlo, mouka hladká, máslo
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zL1m
2 názory