Kysané zelí IV.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 563 kJ / 3 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,00 g |
Tuky | 23,00 g |
Vláknina | 299,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121,88 g |
Sůl | 300,00 g |
Sacharidy | 485,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zelíčko nemá "škraloup" a je krásně tvrdé,tento recept dělám léta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2020 18:39
Pro informaci:
www.akcniceny.cz/ecka-v-potravinach/e224-disiricitan-draselny-pyrosiricitan-draselny/
www.vitalia.cz/clanky/kysane-zeli-neobsahuje-vitamin-c-zjistil-dtest/
28. 10. 2012 03:00
Disiřičitan sodný (též pyrosiřičitan sodný) je anorganická sloučenina se vzorcem Na2S2O5, v potravinářství se označuje jako E223 a používá se jako konzervant. Jedná se o bílý krystalický prášek se štiplavým sirným pachem a odpornou chutí. Hlavní oblastí použití je jako antioxidant a k chemické sterilizaci. Je chemicky velmi podobný disiřičitanu draselnému, se kterým lze v některých případech vzájemně zaměňovat. Obecně se preferuje spíše disiřičitan draselný, protože nezvyšuje obsah sodíku ve výživě.
Takže: 1 kg krouhaného zelí, 20g soli, trochu kmínu (ne moc, aby zelí nezhořklo), promíchat, nechat 3 - 4 hod. odležet, natlačit do sklenic,zavíčkovat (někdo šroubovací, někdo Omnia, šroubovací víčka zcela neutahovat), nechat stát v pokojové teplotě např.na plechu, kvůli přebublávající tekutině, asi 2 týdny, dokud se víčka nevtáhnou (Omnia)nebo to skoro nepřestane bublat (šroubovací pak dotáhnout) a uložit do chladna a temna. Vydrží až do léta či příštího podzimu, pokud se dřív nesní. Nesmí zhnědnout, tento rok se mi to stalo u 2 sklenic, tak jsem obsah musela přidat na kompost Byla to výjimka, něco jsem zblbla.
30. 10. 2011 15:33
30. 10. 2011 12:09
30. 10. 2011 11:35
diky moc pokud mi nedkdo bude chtit poradit
18. 10. 2011 09:33
18. 10. 2011 08:29
7. 10. 2011 17:33
7. 10. 2011 17:00
3. 8. 2009 14:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 38 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 49 minutami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 1 hodinou
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 3 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 7 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 10 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí výroba kysaného zelí kysané zelí domácí výroba zelí s pyrosiřičitanem jak uchovat kysané zelí vyroba kysaneho zeli jak uvařit dobré kysané zelí domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept výroba domácího kysaného zelí nádoby na kysané zelí kysané zelí výroba pirosiřičitan jak dlouho nechat kysat zelí nakládané zelí s pyrosiřičitanem kysané zelí recepty nadoba na kysane zeli zelí s pirosiřičitanem kysané zelí do sklenic sterilované zelí s pyrosiřičitanem jak uvařit kysané zelí
Suroviny: zelí, ocet, sůl, pyrosiřičitan, voda
Kysané zelí IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JqYK
11 názorů