Špenát z medvědího česneku
Špenát je velice oblíbenou přílohou nejen k uzenému masu. Vyzkoušejte si připravit tuto netradiční variantu, kdy listy špenátu zaměníte za medvědí česnek. Přípravu této pochoutky zvládnou i začátečníci a štiplavá vůně česneku již po chvíli provoní vaši kuchyň.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 992 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,78 g |
Tuky | 59,76 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 16,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Do medvědího "špenátu" není třeba přidávat žádnou mouku a pokud ho chceme mít nutně krémovější, tak postačí jen opravdu lehce (mezi prsty) zaprášit hladkou moukou nebo Solamylem ke konci dušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2021 07:20
8. 5. 2021 06:45
hospodyně: ...
7. 5. 2021 20:02
7. 5. 2021 19:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 19 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 3 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 7 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 27 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 42 minutami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 46 minutami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 1 hodinou
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 3 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Suroviny: česnek mědvědí, máslo, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, vejce, smetana zakysaná
Špenát z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nE65
4 názory