Palačinky skvěle chutnají se špenátem a sýrem. Můžeme je dokonce zapékat. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na tuto pochoutku
Palačinky jsou jedním z nejoblíbenějších jídel. Mají je rády děti a pochutnají si na nich dospělí. Sladké jsou skvělé, ale lze připravit i slanou variantu, třeba se špenátem a sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Špenátová náplň palačinek
Jednou z možnosti je připravit klasické palačinky. Jen ubereme na množství cukru, případně ho zcela vynecháme. Poté si připravíme špenátovou náplň, nejlépe z čerstvého špenátu, ale použít můžeme i mražený. Špenát připravíme tak, jak jsme zvyklí, ale měl by být spíše hustší konzistence, aby nevytékal z palačinek, proto ho necháme dostatečně "vydusit". Hotové palačinky těsně před podáváním plníme špenátem, sypeme strouhaným sýrem a skvěle se k nim hodí nakládané kapie.
Špenátové těsto na palačinky
Jak zapékat špenátové palačinky
Hotové a naplněné palačinky se dají dokonce zapékat. Naskládáme je do vymazané zapékací misky pěkně vedle sebe. Zasypeme je vrstvou tvrdého sýra, výborná je i niva, a dáme zapéct do trouby, aby sýr vytvořil pěknou zlatavou kůrčičku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake od Evy
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 4 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 14 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře