Těsto na pizzu
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout se do prvního sousta. Připravte pro rodinu pizzu na přání, těsto je univerzální na všechny druhy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
6 malých pizz
Nutriční hodnoty
Energie | 15 410 kJ / 3 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,45 g |
Tuky | 20,03 g |
Vláknina | 30,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,01 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 745,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chcete křupavější a tenčí pizzu, můžete udělat menší porce. Použít můžete buď klasickou techniku mozzara, což v italštině znamená „trhat“, stejně jako se tradičně vyrábí mozzarella, nebo můžete těsto nakrájet nožem a poté z něj vytvarovat malé bochánky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 6. 2022 06:47
Urobil som ju a je výnikajúca! Piekol som pri 250 na vopred predohriatom pizzakameni 10 minút. Postup aj s časom kynutia som dodržal presne. Už inak ani nebudem robiť. Vďaka za recept.
23. 6. 2022 22:03
Doporucila bych lepe popsat postup pripravy.
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .
20. 6. 2022 14:57
Možná by bylo dobre upřesnit, že pokud nemáte troubu která umí alespoň 250 lépe 270 stupňů (Gorenje?)tak doma bohužel křupavou tenkou pizzu asi neuděláte...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 23 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 11 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 11 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 11 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 11 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej olivový extra virgin
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PGl
3 názory