Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 287 kJ / 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,23 g |
Tuky | 17,36 g |
Vláknina | 9,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pecku z avokáda nevyhazujte obsahuje mnohem zdravější látky než dužina.
Posiluje imunitu, snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol, zlepšuje funkci jater, žlučníku, slinivky i střev. Pomáhá proti zánětům a bolestem. Obsahuje i výkonné antioxidanty, vápník, hořčík a další prospěšné látky. Dá se lehce nastrouhat na obyčejném struhadle a usušit. Můžete potom používat do salátů, na ozdoby i přidat do hotových jídel.Lze i nakrájet na plátky a uvařit čaj.
Recept jsem měla uložený jako výstřižek z časopisu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2022 09:02
houba: Ok děkuji za radu
19. 6. 2022 08:39
Marie Svarcova: Jeste to hlavní jsem zapomnela!! Na vrch polívky davají kosticky cerstveho syra!! A na kazdem stole je k dispozici nekolik vice ci mene pikantnich omaček, chipotle, nasekana cibule.
19. 6. 2022 08:11
houba: Míšo moc děkuji za poučný komentář, dělala jsem to podle receptu z časopisi (možná Gurmet nebo Prima Fresh) a nemám s tím jiné zkušenosti, ráda se poučím. Moc nám takto chutnala a zajímalo by mě, jak chutná ta originál (pošli mi prosím recept - díky) ty proužky jsem měla křupavé - nerozmočené. (Zkusím ten recept najít a ofotit) Přeji krásnou neděli, měj se skvěle
19. 6. 2022 07:53
Sopa Azteca je moje nejoblíbenější jídlo z mexických. Teda ještě jejich "mondongo", držtková, nenapodobytelná u nás. Co mě tam ale nejvíc štvalo, přesně jak má Maruška na fotce (a já kvůli fotce také), že ty proužky tortil servírují do té polévky!! Nez polívku sním, je z nich bláto. No vlastně po chvilce. Tak si vždycky dávám vsude proužky extra a přikřupávám si k jednotlivým soustům.
Kromě toho, Maruško, že jsem se jich fakt najedla, nikde, nikdy nedávají tu cibuli, rajčata opečené. A nesypou koriandrem! Pálivá také není, tu si dělám tak doma.
Jinak užasný recept, jsem zvědavá, jestli ji někdo tady uvaří
Kromě toho, Maruško, že jsem se jich fakt najedla, nikde, nikdy nedávají tu cibuli, rajčata opečené. A nesypou koriandrem! Pálivá také není, tu si dělám tak doma.
Jinak užasný recept, jsem zvědavá, jestli ji někdo tady uvaří
18. 6. 2022 08:14
tejaja: moc děkuji za milý komentář, mám ráda ostré ale dávám jen maličko, kvůli ostatním a kdo chce tak si přidá do misky. Když jsem ji vařila poprvé nestihla jsem dát do misek avokádo, než jsem ho nakrájela byla snědená. Přeji krásný víkend
18. 6. 2022 07:31
Maruška, pekný recept. To jalapeno síce je na mňa ostré, ale objektívne posúdené, je top dobrá polievka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 17 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 18 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 5 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 5 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 6 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 6 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 6 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 7 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 7 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 8 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Jak poznat správně zralé avokádo. Jak ho jíst a jak z něj připravit mexické guacamole
Další recepty
Suroviny: vývar masový, krky krůtí, pepř, koření nové koření, cibule, rajče, česnek, olej olivový, chipotle, sůl, pepř mletý, avokádo, koriandr čerstvý, tortilla kukuřičná, olej
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O8Q
6 názorů