Hadrová polévka našich babiček
Naše babičky zkrátka věděly, co je dobré, jednoduché a zasytí během pracovního dne. Následujte jejich recepty a vyzkoušejte i vy doma tuto vaječnou polévku se špekem a kopřivovými nebo ředkvičkovými lístky.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 449 kJ / 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,73 g |
Tuky | 39,15 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 532 mg |
Sodík | 218 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 28,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když jsem si přečetla o této polévce - (název prý je podle kousků vajec jako cárů hadříků), prohlédla jsem sešit receptů naší babičky a opravdu jsem takový recept našla a vyzkoušela. Byl pod názvem "Vaječná hadrovka od Liběny" a je to jednoduchá, dobrá a sytá polévka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2023 11:12
Anna Kocikova: Drahuško moc děkuji za krásný komentář byla jsem s kamarádkou jen tak pokoukat po obchodech a také se mi moc líbil, neodolala jsem a aspoň ten 1 jsem koupila (celou sadu už bych ani neměla kam dát) Měj se krásně
15. 5. 2023 10:59
Marie Svarcova: Maruško z takového hezkého hrníčku by mi chutnalo dvojnásobBabička tuto polévku dělávala podobně.Místo kopřiv nebo řed.lístků dávala chvilku před koncem nakrájený hlávkový salát.Když ho máme hodně,také tak využívám
10. 5. 2023 16:54
RubyRom: Děkuji za komentář, také mám ráda staré recepty přeji krásný zbytek dne
10. 5. 2023 12:32
Staré dobré recepty našich babiček.
Mám moc ráda taková jídla.
Mám moc ráda taková jídla.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 25 minutami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 47 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 45 minutami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 1 hodinou
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 9 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 13 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 14 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 16 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 18 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma kopřivy: Jak je sbírat, používat a skladovat. Jak se chránit před jejich žahavostí
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Suroviny: sádlo, špek uzený, kmín celý, mouka hladká, krupice, vejce, sůl, pepř mletý, kopřivy, vývar masový, libeček
Hadrová polévka našich babiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpVDX
4 názory