Okurky s Lučinou a zakysanou smetanou
V horkých letních dnech je potřeba tělo dostatečně hydratovat. Kromě dodržování pitného režimu tomu můžete jít naproti i osvěžujícími saláty. A to je přesně tento salát z okurek, smetanového sýra a zakysané smetany.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 843 kJ / 1 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,45 g |
Tuky | 103,24 g |
Vláknina | 9,23 g |
Cholesterol | 269 mg |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 21,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na domácí lučinu necháme přes noc v cedníku vystlaném utěrkou vykapat 10% kilový bílý jogurt předem promíchaný s 33% smetanou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2023 19:50
Marie Svarcova:Maruško,no vidíš,a já jsem to s Lučinou začala dělat teprve nedávnoPřed tím jsem dělávala klasické TzatzikiDěkuji ti za komentář
14. 7. 2023 07:50
13. 7. 2023 20:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 6 minutami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 8 minutami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 18 minutami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 42 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 2 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 5 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Suroviny: okurka salátová, lučina, smetana zakysaná, cibulka lahůdková, česnek, pepř mletý, sůl
Okurky s Lučinou a zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739nB
3 názory